Skip reservation widget

Find a Hotel

Where are you going?

 
 

*Best Price Guarantee
Rooms Adults (18+) Children
Room 2:
Room 3:
Room 4:
Room 5:
Room 6:
Room 7:
Room 8:
Room 9:

| More Options Less Options
Special Rates

* ID required at check-in

Close
Find it 
Close Form

Contact us

Call 1-800-4HONORS (+1-800-446-6677) 24 hours a day, 7 days for hotel reservations or any questions you may have. For international telephone numbers, click 'Get Support' below.

Get Support

Globalna izjava o privatnosti tvrtke Hilton Worldwide Holdings Inc.

Logos of all Hilton Brands

Zadnja promjena: lipanj, 2016.

Datum stupanja na snagu: 1. kolovoza 2016.

Ova izjava o privatnosti („Izjava”) primjenjuje se na tvrtku Hilton Worldwide Holdings Inc., njezine podružnice i sve hotele u sklopu portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton (skupno, „Hilton”, „mi” ili „nas”). Mi u tvrtki Hilton nastojimo pružiti vrhunske proizvode, usluge i doživljaje širom svijeta. Cijenimo vaš posao i, još važnije, vašu vjernost. Svjesni smo činjenice da je privatnost vrlo bitna. Razvili smo ovu Izjavu kako bismo objasnili svoje prakse u vezi s osobnim podacima koje prikupljamo od vas ili o vama na ovom web-mjestu ili putem naših aplikacija, putem pisane ili verbalne komunikacije s nama, kada posjetite jedan od naših objekata ili putem drugih izvora. Premda ova Izjava opširno opisuje prakse koje je tvrtka Hilton usvojila globalno, lokalni se zakoni razlikuju i neke nadležnosti mogu ograničiti naše aktivnosti obrade (npr. neke nadležnosti mogu zahtijevati izričitu suglasnost za slanje marketinških poruka). Stoga naše stvarne prakse u tim nadležnostima mogu biti ograničenije od onih opisanih ovdje kako bismo bili u mogućnosti poštovati lokalne zahtjeve.

Uporabom bilo kojih naših proizvoda ili usluga i/ili prihvaćanjem ove Izjave, npr. u kontekstu registracije za bilo koje proizvode ili usluge, pristajete na prikupljanje i uporabu osobnih podataka kao što je opisano u ovoj Izjavi.

Također, ova se Izjava ne odnosi na našu obradu osobnih podataka u ime i na temelju uputa treće strane, kao što su zrakoplovne linije, tvrtke za najam automobila i drugi davatelji usluga, tvrtke koji organiziraju ili nude pakete s putnim aranžmanima, marketinški partneri ili korporacijski korisnici.

Kliknite na jednu od poveznica u nastavku kako biste skočili na određeni odjeljak:

Osobni podaci koje prikupljamo

U svakom trenutku dodira ili interakciji s gostom te u svakom aspektu našega poslovanja možemo prikupljati osobne podatke. Ti osobni podaci mogu uključivati: vaše podatke za kontakt; informacije u vezi s vašom rezervacijom, boravkom ili posjetom nekom objektu; sudjelovanje u nekom programu učlanjivanja ili programu lojalnosti (uključujući Hiltonove platne kartice s udruženim trgovačkim markama ili druge programe s udruženim trgovačkim markama); sudjelovanje u programima nagradnih igara ili marketinga (čak i ako ne boravite u nekom od naših hotela); informacije povezane s kupnjom i primanjem proizvoda ili usluga; osobne karakteristike, državljanstvo, osobni prihod, broj putovnice te datum i mjesto izdavanja; povijest putovanja; podatke o plaćanju, kao što su broj vaše platne kartice i druge informacije o kartici, kao i informacije za provjeru autentičnosti i drugi detalji o naplati računu povezani s mobilnom naplatom; preferencije gostiju; preferencije u vezi s marketingom i komunikacijom; informacije o vozilu kojim možda dolazite do našeg objekta; pregledi i mišljenja o našem portfelju trgovačkih marki ili objekata (ako su identificirani ili povezani s vama); sudjelovanje u programima nagrađivanja stalnih putnika od strane zrakoplovne kompanije ili turističkih partnera i članski broj; rezervirani hoteli, zračne linije i paketi iznajmljivanja automobila; grupe s kojima ste povezani tijekom boravka u hotelu; informacije dane na zahtjev za članstvo i za otvaranje računa i druge vrste informacija koje ste izabrali da nam pružite ili koje mi možemo dobiti od trećih strana.

Možemo tražiti podatke o osobama koje putuju s vama, uključujući njihova imena, brojeve putnika koji su uključeni u program nagrađivanja stalnih putnika od strane zrakoplovnih kompanija te dob vozača unajmljenog vozila. Nadalje, možemo prikupljati podatke koji se odnose na razgovore, uključujući snimanje ili praćenje poziva službi za klijente i drugu komunikaciju kao što su poruke u aplikacijama i SMS-ovi.

U nekim slučajevima prikupljamo i druge osobne podatke kao što su:

 • Sudjelovanje u programu Hilton Honors: Kada se prijavite u naš program Hilton Honors, primit ćete broj u programu Hilton Honors i zatražit ćemo od vas da stvorite korisnički ID i lozinku. Također prikupljamo informacije da bismo vam mogli pružiti program i profile Hilton Honors, uključujući detalje o transakciji i prepisci, kao i da bismo vam pružili funkcionalnost aplikacije Hilton Honors App (kada je dostupno). Aplikacija Hilton Honors App omogućuje vam korištenje mobilnim uređajem za prijavu, odabir sobe, primanje ključa za sobu i odjavu. Dok upravljate svojim profilom na internetu, možete pružati dodatne podatke o preferiranim zrakoplovnim partnerima te svoj članski broj za njihov program lojalnosti, željenoj vrsti sobe, željenom jeziku, brojevima platne kartice, pretplati na primanje naših vijesti, ponuda i informacija od nas i naših partnera. Također, ako rezervirate sadržaj preko interneta, uključujući Rewards Reservation, ili kupite Hilton Honors bodove, možemo od vas tražiti dodatne podatke o računu kao što su broj korporacijskog računa, kod grupe ili ugovora, broj putničke agencije ili AAA broj. Ako se prijavite za platnu karticu ili drugi račun kod jednog od naših partnera putem jednog od naših oglasa ili u našim objektima, možda ćete imati mogućnost automatskog dodavanja te informacije kao dio svog profila Hilton Honors.
 • Ankete: U anketama klijenata možemo tražiti demografske podatke ili druge osobne podatke.
 • Prikupljanje u objektu:  Tijekom registracije/prijavljivanja u naše objekte prikupljamo dodatne osobne podatke, uključujući one koji se zahtijevaju prema lokalnim zakonima. Možemo upotrebljavati i internu televiziju i druge sigurnosne mjere u našim objektima koji mogu slikati ili snimati slike gostiju i posjetitelja u javnim područjima te informacije vezane za vašu lokaciju dok ste u našem objektu (putem ključeva-kartica i drugih tehnologija). Također možemo upotrebljavati internu televiziju i druge tehnologije koje snimaju zvuk ili videozapis radi zaštite našeg osoblja, gostiju i posjetitelja u našim objektima. Osim toga, možemo prikupljati osobne podatke vezane za usluge u objektu, poput usluga organizacije, klubova zdravlja, toplica, aktivnosti, usluga čuvanja djece i unajmljivanja opreme i naše funkcije Digitalnog ključa u aplikaciji Hilton Honors (kada je dostupno).
 • Profili događaja:  Ako planirate neki događaj kod nas, mi ćemo prikupljati pojedinosti vezane za sastanke i događaje, datume događaja, broj gostiju, detalje o sobama gostiju, a za poslovne događaje, podatke o vašoj organizaciji (naziv, godišnja sredstva i broj sponzoriranih događaja godišnje).  Također skupljamo podatke o gostima koji su dio vaše grupe ili događaja. Ako nas posjetite kao član grupe, možemo imati vaše osobne podatke prikupljene u sklopu grupe te vam možemo slati ponude kao rezultat vašega boravka s grupom ili sudjelovanja na nekom događaju. Ako nas posjetite kao dio nekog događaja, možemo podijeliti vaše osobne podatke s organizatorima događaja. Ako ste organizator događaja, možemo podijeliti podatke o vašem događaju s trećim davateljima usluga koji vam mogu poslati ponude za svoje usluge.
 • Hilton Grand Vacations Timeshare:  Ako internetski pošaljete „prethodni zahtjev“ za timeshare objekt, ili ako internetski pošaljete zahtjev za rezervaciju ili informaciju, ili ako internetski upotrebljavate značajku „klikni-za-čavrljanje“, možemo od vas zatražiti da navedete raspon svojih godišnjih prihoda ili podatke o rezervaciji. Ako sudjelujete na događaju Hilton Grand Vacations, ili preglednoj prezentaciji, ili sudjelujete u nagradnoj igri, možemo od vas zatražiti podatke o vašoj obitelji, sklonostima u putovanjima, učestalošću putovanja i drugim podacima o povijesti vašega odmora. Ako se registrirate za internetski račun u klubovima Hilton Grand Vacations Club i/ili The Hilton Club, ili za druge klupske proizvode ili programe koji se povremeno pokreću, također od vas tražimo da navedete korisnički ID i lozinku i možemo vas tražiti da navedete svoj članski broj ili broj rezervacije, kao i sigurnosne šifre. Ako financirate kupnju nekretnine s vremenski ograničenom uporabom (eng. timeshare), možemo prikupiti podatke o zahtjevu za zajam i servisiranje.
 • Društveni mediji: Ako se odlučite na sudjelovanje u djelatnostima ili ponudama putem društvenih medija koje sponzorira tvrtke Hilton, možemo prikupiti određene podatke s vašega računa na društvenim medijima, a koji su sukladni vašim postavkama unutar usluge društvenog medija, kao što su lokacija, prijavljivanja, aktivnosti, zanimanja, fotografije, ažuriranja statusa i popise prijatelja. Možemo vam omogućiti i da uđete u natječaje za pružanje fotografija, primjerice vašeg boravka u našem objektu, koje možete dijeliti sa svojim kontaktima na društvenim medijima radi glasova, dijeljenih ponuda ili drugih promocija.
 • Prosljeđivanje prijatelju:  S vremena na vrijeme, možemo vam ponuditi značajku koja omogućuje slanje elektroničke razglednice ili neki drugi način dijeljenja poruke s prijateljem, bilo putem interneta, posebnog kioska ili mobilnog uređaja. Ako odlučite upotrebljavati ovu značajku, tražit ćemo od vas ime i adresu e-pošte primatelja te sve poruke koje odlučite priložiti. Koristeći se ovom značajkom potvrđujete da ste ovlašteni upotrijebiti i podijeliti s nama u ovu namjenu ime primatelja i njegovu adresu e-pošte.
 • Franšizne i vlasničke prilike:  Ako želite dobiti više informacija o franšiznim ili vlasničkim prilikama, možemo prikupiti informacije o vama kako bismo procijenili jeste li podobni za postajanje primaocem franšize ili vlasnikom. Informacije koje nam pružite možemo kombinirati s informacijama koje dobijemo od trećih strana, kao što su kreditni registri i baze podataka s javnom evidencijom. Upotrebljavamo ove informacije za provođenje dubinske analize potencijalnih primalaca franšize i vlasnika.
 • Prijave za zaposlenje:  Ako se internetski prijavljujete za zaposlenje u hotelu Hilton, pogledajte Napomene o privatnosti za kandidate.
 • WMBE dobavljači:  Ako je vaša tvrtka u SAD-u žensko/manjinsko poduzeće koje je zainteresirano za sudjelovanje u programu raznolikosti dobavljača tvrtke Hilton, možete popuniti internetski obrazac za prijavu profila raznolikosti dobavljača. Ako se odlučite prijaviti, od vas ćemo tražiti podatke o vašoj tvrtki i njezinim vlasnicima, uključujući ime, adresu, adresu e-pošte, etničku pripadnost, ime i adresu e-pošte osobe za kontakt, porezni broj tvrtke i pravni oblik te dokaz o certifikatu ženskog/manjinskog poduzeća.

Osim podataka koje izravno prikupimo od vas, također možemo izvesti podatke o vama na temelju podataka koje ste nam dali ili drugih podataka koje prikupimo.

Natrag na vrh


Osobni podaci koje prikupljamo od trećih strana

Možemo prikupiti informacije o vama od trećih strana, uključujući informacije od naših partnera iz zrakoplovnih tvrtki, pružatelja platnih kartica i drugih partnera; s vaših društvenih medija u skladu s vašim postavkama na tim servisima; i od drugih izvora trećih strana. Ove podatke možemo dodati vašim podacima koje čuvamo u arhivi i dijeliti ih s drugima u skladu s ovom Izjavom.

Natrag na vrh


Uporaba vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke upotrebljavamo na razne načine, uključujući pružanje i personalizaciju usluga koje tražite i očekujete od tvrtke Hilton, kako bismo vam pružili očekivanu razinu gostoprimstva u sobi i u našim objektima u cjelini, primijenili program Hilton Honors, proveli izravne marketinške i prodajne promocije, te kao što je detaljnije navedeno u nastavku:

 • Članovi programa Hilton Honors: Ako ste član programa Hilton Honors, upotrebljavamo vaše informacije za primjenu programa nagrađivanja vjernosti Hilton Honors, za personalizaciju vašeg iskustva u sklopu naših usluga i aplikacija te u vezi s našom aplikacijom Hilton Honors App i funkcijom digitalnog ključa (kada je dostupno).  Također upotrebljavamo informacije za prenošenje vijesti, promotivnih i transakcijskih materijala između različitih Hiltonovih usluga i za personalizaciju oglašavanja i sadržaja koji vam se isporučuje na internetu, putem e-poštom, mobitela, na web-mjestima, kao i na našem web-mjestu i aplikacijama i kroz naš pozivni centar službe za korisnike.
 • Administracija usluga: Koristimo vaše osobne podatke za administraciju programa u kojima sudjelujete, uključujući pružanje pristupa vašim informacijama o računu, kao što su status nagrađivanja i ponude na koje imate pravo; za ispunjavanje usluga koje su dio tog programa; za omogućavanje izravne komunikacije između objekata unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton; i između vas i portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton; i za olakšavanje prikupljanja.
 • Planiranje sastanaka i događaja: Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili informacije o planiranju sastanaka i događaja.
 • Marketing i komunikacija: Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili biltene, promocije i istaknute posebne ponude, kao i druge marketinške poruke. Koristimo vaše informacije da bismo pružili poruke tijekom boravka, upozorenja o računu i potvrde rezervacije, da bismo vam poslali marketinške poruke, kao i za provođenje anketa, nagradnih igara, izvlačenje nagrada i druga natjecanja. Tu komunikaciju možemo izvršiti putem e-pošte, pošte, internetskog oglašavanja, društvenih medija, telefona, tekstnih poruka (uključujući SMS i MMS), automatskih obavijesti, slanja poruka u aplikaciji i na druge načine (uključujući razmjenu poruka u objektu, kao npr. putem televizije u vašoj sobi). Također upotrebljavamo korisnički stvoren sadržaj (kao što su fotografije) s društvenih medija u svrhu oglašavanja na web-mjestima ili na svojem web-mjestu i aplikacijama. Također možemo prikupljati podatke povezane s vašom platnom karticom, što Hilton ili njegovi poslovni partneri mogu dodati osobnim podacima kako bi utvrdili koju vrstu kartice imate, npr. je li riječ o Hiltonovoj kartici s udruženim markama i/ili banku ili mrežu kartice, te vam predstavili i/ili poslali ciljane marketinške poruke na temelju vašeg načina plaćanja. Također možemo surađivati s trećim stranama da bismo saznali ima li posjetitelj našem web-mjestu ponudu s povratom novca povezanu sa svojom platnom karticom i pružili posjetitelju oglase i informacije o tome kako iskoristiti tu ponudu putem boravka u hotelu u sklopu portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton.
 • Poboljšanje usluga: Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo poboljšali Hiltonove usluge i osigurali da su naše web-mjesto, proizvodi i usluge od interesa za vas. Također možemo koristiti vaše osobne podatke da bismo vam osigurali očekivanu razinu gostoprimstva u sobi i u našem objektu u cjelini. To može uključivati pružanje mogućnosti da kontrolirate tehnologiju u sobi putem našeg web-mjesta ili aplikacija na vašim osobnim uređajima.
 • Program eFolio: Možemo vas automatski uključiti u program eFolio i upotrijebiti vašu adresu e-pošte da bismo vam poslali hotelski račun e-poštom. Vaša je odgovornost da osigurate da imamo vašu ispravnu (i poželjnu) adresu e-pošte. Ako rezervirate sadržaj za drugu osobu korištenjem svoje adrese e-pošte,  eFolio te osobe poslat će se na vašu adresu e-pošte.
 • Točnost podataka, analitika i personalizacija: Vaše osobne podatke možemo dopuniti podacima iz trećih izvora u svrhu osiguravanja ažuriranosti podataka i njihove analize. Također se oslanjamo na informacije trećih strana kako bismo pružili bolju i personaliziraniju uslugu. Na primjer, ako povežete svoj profil na društvenoj mreži ili druge račune s našim uslugama, možemo koristiti te informacije da bismo učinili vaše iskustvo s nama osobnijim i društvenijim, ili ga dijeliti i koristiti kao što je opisano u drugim dijelovima ove Izjave.

Natrag na vrh


Osobni podaci koje dijelimo

Da bismo vam pružili očekivanu razinu gostoprimstva i najbolju razinu usluge, možemo podijeliti vaše osobne podatke unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton s našim davateljima usluge, trećim stranama i ostalima kako je navedeno u nastavku:

 • Portfelj trgovačkih marki tvrtke Hilton, uključujući hotele pod franšizom, upravljane hotele, timeshare odmarališta i odmarališta s podijeljenim vlasništvom:  Možemo podijeliti osobne podatke unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton, uključujući Hilton Grand Vacations, kao i s vlasnicima i operatorima hotela pod franšizom, vlasnicima hotela kojima upravljamo no nismo njihovi vlasnici te s timeshare odmaralištima i odmaralištima s podijeljenim vlasništvom koji mogu pojedinačno ili skupno koristiti osobne podatke da bi vam pružili usluge, u svrhu personalizacije i u prethodno navedene svrhe. Hilton Worldwide Holdings Inc. stranka je odgovorna za upravljanje zajednički korištenim osobnim podacima. Osim toga, kada prestanemo upravljati hotelom koji nije u našem vlasništvu ili završimo franšizni odnos, možemo vlasniku hotela pružiti određene podatke o prošlim ili budućim gostima tog hotela.
 • Program za elektroničko izdavanje računa:  Ako primite eFolio putem e-pošte (kao što je prethodno objašnjeno), sažetak s pojedinostima o robi i uslugama koje su vam pružene tijekom boravka podijelit će se s pružateljem platne kartice i, ako želite sudjelovati u programu korporativne naplate i koristiti korporativnu platnu karticu, pružatelj platne kartice može podijeliti taj sažetak s vašim poslodavcem. Osim toga, ako imate posebnu tarifu, možemo podijeliti popise Hilton Honors brojeva koji su koristili tarifu sa subjektom koji vam je pružio posebnu tarifu. Nakon što prenesemo vaše podatke, vrijede pravila o zaštiti privatnosti vašeg poslodavca, relevantnog pružatelja platne kartice i izdavatelja kartice.
 • Grupna događanja ili sastanci:  Posjetite li Hilton u sklopu grupnog događanja ili sastanka, podaci prikupljeni za planiranje sastanaka ili događaja mogu se razmijeniti s organizatorima tih sastanaka i događanja, a ako je prikladno, i s gostima koji sastanak ili događaj organiziraju ili u njemu sudjeluju.
 • Poslovni partneri:  Možemo surađivati s drugim tvrtkama kako bismo vam pružili proizvode, usluge ili ponude na temelju vaših iskustava u našim objektima i možemo dijeliti vaše podatke sa svojim poslovnim partnerima u skladu s tim. Možemo, na primjer, pomoći u unajmljivanju automobila ili dogovaranju drugih usluga naših poslovnih partnera te razmijeniti osobne podatke s našim poslovnim partnerima kako bismo pružili te usluge. Ako ste član programa Hilton Honors, vaše osobne podatke možemo razmijeniti s našim poslovnim partnerima kako bismo vam dodijelili milje ili druge pogodnosti zarađene sudjelovanjem u programu Hilton Honors. Također možemo dijeliti vaše osobne podatke, kao što je adresa e-pošte, sa svojim partnerima za korporativna putovanja  da bismo im pomogli da procijene sukladnost s pravilima o putovanjima ili sudjelovanje u posebnim tarifama ili da bismo započeli oglašavanje s udruženim trgovačkim markama s partnerima za korporativna putovanja. Također možemo surađivati s trećim stranama, kao što su zrakoplovne tvrtke i pružatelji platnih kartica, kako bismo mi i naši partneri mogli pružiti oglase zajedničkim klijentima. Naši partneri možda će vam moći pružiti relevantnije ponude na temelju anonimnih informacija koje podijelimo o vašim iskustvima u našem objektu, kao i informacije u sklopu vašeg Hilton Honors profila. Osim toga, možemo dopustiti partnerima trećih strana da vas prepoznaju kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju tog partnera ili da vas prepoznaju kao jednog od svojih kupaca prilikom posjete web-mjestima ili aplikacijama tvrtke Hilton kako bi vam mogli pružiti relevantnije ponude. Možemo podijeliti vašu adresu e-pošte s trećim stranama korištenjem raspoloživih sigurnosnih mjera koje ih mogu uskladiti sa svojim adresama e-pošte kako bi vam mogle slati oglase putem interneta i e-pošte u naše ime.
 • Kosponzori promocija:  Kosponzoriramo promocije, nagradne igre, izvlačenje nagrada, natjecanja ili natjecanja s drugim tvrtkama i osiguravamo nagrade za nagradne igre i natjecanja koja sponzoriraju druge tvrtke. Ako se uključite u neku od tih nagradnih igara ili natjecanja, vaše podatke možemo razmijeniti sa zajedničkim sponzorom ili trećim sponzorom.
 • Usluge u objektu: Možemo podijeliti osobne podatke s dobavljačima usluga u objektu koji pružaju usluge poput recepcionerske usluge, toplica, golfa ili organiziranja ručka.
 • Davatelji usluga:  Oslanjamo se na treće strane za pružanje usluga i proizvoda u naše ime i možemo dijeliti vaše osobne podatke s njima na odgovarajući način. Naši davatelji usluga ugovorno su obvezani štititi vaše osobne podatke i ne smiju ih na drugi način koristiti ili dijeliti, osim kako može biti propisano zakonom. Možemo koristiti davatelje usluga da bismo vam priopćili vijesti i isporučili promotivne i transakcijske materijale, uključujući personalizirano internetsko i mobilno oglašavanje. Više informacija potražite u našoj Izjavi o kolačićima. Hilton će surađivati samo sa stranama koje nude metodu odustajanja od tog povezivanja. Također možemo dijeliti informacije s davateljima usluga da bismo vam omogućili stvaranje planova putovanja odabirom mjesta, aktivnosti i restorana s popisa koje smo personalizirali za vas na temelju vaših preferencija i podataka trećih strana.
 • Poslovne transakcije:  S razvojem našeg poslovanja mogli bismo prodati, kupiti, restrukturirati ili reorganizirati poslovanje ili imovinu, ili pak prestati biti upravitelj ili davatelj franšize hotela koji je trenutačno dio našeg portfelja. U tim okolnostima Hilton može prenijeti, prodati ili dodijeliti prikupljene informacije, uključujući bez ograničenja Ostale informacije i osobne podatke, jednoj ili više povezanih ili nepovezanih trećih strana. U mjeri u kojoj lokalni zakoni to zahtijevaju, poslat ćemo obavijest o svojoj namjeri prijenosa osobnih podataka trećoj strani u tu svrhu i objasniti kako možete odbiti takav prijenos.
 • Telemarketing:  Ako boravite u jednom od naših hotela ili ste član programa Hilton Honors, možemo podijeliti vaš telefonski broj unutar našega globalnog portfelja trgovačkih marki, uključujući Hilton Grand Vacations, u svrhu telemarketinga. Mi također možemo dobiti vaš telefonski broj od naših partnera ili iz drugih izvora, koji možemo koristiti u svrhu telemarketinga.
 • Ostalo:  Osim toga, tvrtka Hilton može otkriti osobne informacije da bi: (i) ispunila zahtjeve važećih zakona, (ii) odgovorila na upite ili zahtjeve nadležnih javnih službi, (iii) ispunila zahtjeve važećeg pravnog postupka, (iv) zaštitila prava, privatnost, sigurnost ili imovinu tvrtke Hilton, posjetitelja web-mjesta, gostiju, zaposlenih ili javnosti, (v) omogućila primjenu raspoloživog pravnog lijeka ili ograničila štetu koja može nastati za nas, (vi) provela opće uvjete poslovanja našeg web-mjesta i (vii) reagirala u slučaju nužde.

Natrag na vrh


Drugi podaci

Kada posjetitite i komunicirate s Hiltonovim web-mjestima i aplikacijama, prikupljamo druge informacije kojima vas se ne može identificirati o vašem korištenju web-mjesta, kao što su katalog stranica web-mjesta koje posjetite i broj posjeta našim web-mjestima ("Drugi podaci"). Druge podatke i podatke koje primimo od trećih strana koristimo da bismo vam pružili oglase putem e-pošte, interneta (na našim i tuđim web-mjestima) i mobilnog uređaja. Također možemo koristiti i druge informacije da bismo omogućili trećim stranama koje su naši partneri da vas prepoznaju kao člana programa Hilton Honors kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju partnera, ili da vas prepoznaju kao jednog od svojih kupaca kada posjetite Hiltonovo web-mjesto ili aplikacije kako bi vam mogli pružiti relevantnije ponude.

Upotrebljavamo kolačiće i druge tehnologije da bismo prikupili ove informacije. Trenutačno ne odgovaramo na funkcije „Do Not Track” (nemoj pratiti) ili druge slične mehanizme.  Više informacija, uključujući podatak o tome kako otkazati oglašavanje na temelju interesa, potražite u našoj Izjavi o kolačićima.

Možemo koristiti informacije koje smo prikupili i spojili, ili anonimne osobne informacije dobivene od trećih strana, da bismo bolje razumjeli svoje korisnike (na primjer, možemo koristiti skupne podatke za izračunavanje postotka naših korisnika koji imaju određeni pozivni telefonski broj). To uključuje demografske podatke, kao što su datum rođenja, spol i bračni status, izvedeni komercijalni interesi, poput omiljenih proizvoda ili hobija, te druge informacije koje možemo prikupiti od vas ili od trećih strana.

Kako vas drugi podaci osobno ne predstavljaju, takve podatke možemo otkriti za bilo kakve potrebe.  U nekim slučajevima možemo kombinirati druge podatke s osobnim podacima. Ako spojimo bilo koje druge podatke s osobnim podacima, kombinirani podaci smatrat će se osobnim podacima sukladno ovoj Izjavi.

Natrag na vrh


Osjetljivi podaci

Pod „osjetljivim podacima” podrazumijevaju se podaci povezani s vašim rasnim ili etničkim podrijetlom, političkim uvjerenjima, vjerskim i drugim nazorima, zdravstvenom stanju, seksualnom životu, kaznenoj evidenciji ili članstvu u sindikatima. Načelno ne prikupljamo osjetljive podatke, osim ako nam ih vi dragovoljno ne date. Možemo upotrebljavati zdravstvene podatke koje ste nam dali kako bismo vas bolje uslužili i zadovoljili vaše posebne potrebe.

Natrag na vrh


Osobni podaci djece

Svjesno ne prikupljamo osobne podatke o osobama mlađim od 18 godina. Kao roditelj ili zakonski skrbnik nemojte dopustite djeci da bez vašeg dopuštenja daju osobne podatke.

Natrag na vrh


Mobilne i lokacijske usluge

Pružamo mobilne aplikacije koje se mogu preuzeti na pametni telefon ili mobilni uređaj. Ove aplikacije imaju mnoštvo funkcija koje poboljšavaju doživljaj korisnika. Pored pružanja usluga, naše aplikacije mogu prikupljati osobne i druge podatke kojima će se koristiti sukladno ovoj Izjavi. Na primjer, da biste napravili ili promijenili rezervaciju, uključujući nagradni boravak, morat ćete pružiti određene osobne postake kao što su vaši podaci za prijavu u program Hilton Honors ili druge informacije prema potrebi. Naša funkcija Digitalnog ključa u sklopu aplikacije Hilton Honors App prikuplja informacije koje već imamo o vama, uključujući vaš Hilton Honors broj i korisnički ID, kao i druge informacije, uključujući upotrebu ključa. Korisnicima dajemo poveznicu na ovu Izjavu prije njihova preuzimanja bilo koje od naših aplikacija.

Ako dopustite našim mobilnim aplikacijama da pristupe lokacijskim podacima na vašem uređaju, naše mobilne aplikacije mogu upotrijebiti tehnologiju globalnog sustava određivanja položaja (GPS) mobilnog uređaja i drugu tehnologiju (kao što su bežični odašiljači poznati kao pratilice) da bi vam pružile informacije i ponude na temelju lokacije vašeg uređaja. Pratilice nam omogućuju prikupljanje informacija o vašoj lokaciji unutar hotela komuniciranjem s mobilnim uređajima unutar dosega. Ove lokacijske podatke možemo upotrijebiti da bismo poboljšali vaše iskustvo u objektu dostavljanjem automatskih obavijesti i drugog sadržaja na vaš mobilni uređaj, pružanjem navigacijske pomoći kada se krećete na našoj lokaciji i slanjem informacija i ponuda o proizvodima, uslugama ili aktivnostima za koje vjerujemo da bi vas mogle zanimati. Ove informacije možemo podijeliti s trećim stranama, uključujući poslovne partnere i davatelje usluga, da bismo vam pružili informacije, ponude i usluge koje bi vas mogle zanimati. U mjeri u kojoj se bilo koji lokacijski podaci kombiniraju s osobnim podacima, ti će se podaci sukladno ovoj Izjavi smatrati osobnim podacima. Možete spriječiti ili ograničiti prikupljanje lokacijskih podataka promjenom postavki u aplikaciji Hilton Honors ili promjenom postavki svog uređaja.

Za neke objekte također nudimo značajku „virtualnog recepcionara“ ili recepcionara u stvarnom vremenu koji može biti unaprijed instaliran na uređaj u vlasništvu Hiltona ili ga se može preuzeti na mobilni uređaj s pristupom internetu ili je dostupan u sklopu aplikacije Hilton Honors App. Na primjer, možete izravno komunicirati s hotelom, naručiti hotelske usluge kao što su posluga u sobi ili pakiranje automobila, pristupati našim web-mjestima, pristupati web-mjestima trećih strana, među kojima su lokalne znamenitosti i društveni mediji te rezervirati sobu. Hotel će pristupiti vašim osobnim podacima (kao što su vaše ime, razina u programu Hilton Honors, broj potvrde, datumi prijave i odjave te broj sobe) i koristiti ih u pružanju ovih recepcionarskih usluga. Ako zatražite komunikaciju SMS-om (tekstnu komunikaciju), od vas će se tražiti da navedete svoj telefonski broj i pružatelja telefonske usluge. Također možemo komunicirati s vama putem digitalnih aplikacija za razmjenu poruka trećih strana. Ako to učinimo, primjenjivat će se pravila o privatnosti tih usluga.

Natrag na vrh


Poveznice na web-mjesta i usluge trećih strana

Naše web-mjesto i naši mobilni programi mogu sadržavati poveznice na web-mjesta trećih strana. Imajte na umu da nismo odgovorni za prikupljanje, uporabu, održavanje, razmjenjivanje ili objavljivanje podataka i informacija tih trećih strana. Pružate li podatke na web-mjestima trećih strana odnosno služite li se njima, vrijede pravila o privatnosti i uvjeti uporabe tih web-mjesta. Preporučujemo da prije davanja osobnih podataka pročitate pravila o privatnosti web-mjesta koja posjećujete.

Tvrtka Hilton također može sklopiti partnerstvo s ograničenim brojem pružatelja internetske usluge kako bismo omogućili pristup internetu svojim gostima. Vaša uporaba internetske usluge o objektu podložna je uvjetima uporabe i pravilima o privatnosti pružatelja internetske usluge treće strane. Tim uvjetima i pravilima možete pristupiti korištenjem poveznica na stranici za prijavu u uslugu ili posjetom web-mjestu pružatelja internetske usluge.

Natrag na vrh


Zaštita osobnih podataka

Tvrtka Hilton poduzet će razumne mjere kako bi: (i) zaštitila osobne podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, i (ii) održala osobne podatke preciznim i ažurnim koliko je moguće. Mi zahtijevamo od naših podružnica i dobavljača usluga s kojima dijelimo osobne podatke da ulože razumne napore u svrhu održavanja povjerljivosti vaših osobnih podataka. Za mrežne transakcije primjenjujemo razumnu razinu tehnologije kako bismo zaštitili osobne podatke koje dijelite s nama putem našeg web-mjesta. Nažalost, ni za jedan sigurnosni sustav ili sustav internetskog prijenosa podataka ne može se jamčiti potpuna sigurnost.

Zbog vlastite zaštite privatnosti, ne šaljite nam brojeve platnih kartica ili bilo koje druge povjerljive osobne informacije e-poštom.

Nećemo vas kontaktirati mobitelom/tekstnim porukama niti e-poštom da bismo od vas tražili povjerljive osobne podatke ili detalje o platnoj kartici. Pojedinosti o platnoj kartici tražit ćemo telefonski samo kada rezervirate smještaj ili promotivni paket. Nećemo vas kontaktirati da bismo od vas tražili vaše podatke za prijavu u Hilton Honors račun. Primite li takav zahtjev, ne odgovarajte na njega. Također vas molimo da nas o tome obavijestite na ISC@hilton.com.

Natrag na vrh


Međunarodni prijenos osobnih podataka

Kao globalna tvrtka nastojimo vam pružiti jednaku razinu usluga koju očekujete od hotela Hilton, bez obzira na to boravite li u San Franciscu, Londonu ili Tokiju. Kako bismo vam pružili ovu uslugu, pristajete na to da vaše osobne podatke možemo razmjenjivati s članovima portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton, pružateljima usluga i ostalim trećim stranama, koji se mogu nalaziti u drugim državama. Premda se zakoni o zaštiti podataka u tim državama mogu razlikovati od zakona u vašoj državi, poduzet ćemo primjerene korake da bismo osigurali rukovanje vašim osobnim podacima u skladu s opisanim u ovoj Izjavi.

Natrag na vrh


Promjena osobnih podataka i pristupanje osobnim podacima

Ako ste član programa Hilton Honors, prijavom na svoj Hilton Honors profil u bilo kome trenutku možete pristupiti svojim podacima koje ste nam dali pri registraciji, možete ih pregledati i ažurirati.

Ako to zahtijeva mjerodavni zakon, možda ćete moći tražiti da vas obavijestimo o osobnim podacima koje imamo o vama i, ako je potrebno, tražiti da ažuriramo, ispravimo i/ili uklonimo vaše osobne podatke koje imamo u aktivnoj bazi podataka. Provest ćemo sva zahtijevana ažuriranja i izmjene u roku koji propisuje važeći zakon i, tamo gdje zakon to dopušta, možda naplatiti odgovarajuću naknadu kako bismo pokrili troškove odgovora na zahtjev. Zahtjeve morate poslati u pisanom obliku na sljedeću adresu: Hilton Customer Privacy Department, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD. Radi zaštite povjerljivosti na takve zahtjeve možemo odgovoriti samo na adresu e-pošte koju ste registrirali ili ste nam je na neki drugi način dali. Ako podnesete takav zahtjev, imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti istu razinu i raznolikost usluga na koje ste naviknuli.

Nadalje, u nekim okolnostima i temeljem važećeg zakona, možete zatražiti da prekinemo s dijeljenjem vaših osobnih podataka s našim poslovnim partnerima ili da Hilton prekine s upotrebom vaših osobnih podataka na temelju spoznaje da su takvi podaci prikupljeni neopravdanim sredstvima ili da njihova upotreba dovodi do kršenja zakona slanjem pisanog zahtjeva na adresu Hilton Customer Privacy Department, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD. Nastojat ćemo udovoljiti tim zahtjevima u skladu s mjerodavnim zakonom.

Natrag na vrh


Zadržavanje osobnih podataka

Osobne podatke zadržat ćemo u vremenskom periodu koji je potreban za ispunjavanje svrhe koja je zacrtana u ovoj Izjavi, osim ako je duži vremenski period čuvanja podataka potreban ili dozvoljen važećim zakonom.

Natrag na vrh


Odabiri – marketinške komunikacije

Ako ste nam dali svoje kontaktne podatke (adresu pošte, broj faksa, adresu e-pošte ili telefonski broj), možda ćemo vas obavijestiti o svojim proizvodima i uslugama ili vas pozvati na svoja događaja putem e-pošte, internetskog oglašavanja, društvenih medija, telefona, tekstne poruke (uključujući SMS i MMS), automatskih obavijesti, upozorenja u aplikaciji, pošte, pozivnog centra službe za korisnike i na druge načine (uključujući razmjenu poruka u objektu, kao npr. putem televizije u vašoj sobi).

Ako ste član programa Hilton Honors, način komunikacije s nama možete promijeniti prijavom u svoj mrežni račun i upravljanjem svojim pretplatama ili nam možete pisati na (uključujući svoju adresu e-pošte) na adresu Hilton Customer Privacy Department, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD.

Ako ne želite primati marketinške poruke putem e-pošte od nas, opciju u svakom trenutku možete isključiti funkcijom za otkazivanje pretplate u e-pošti koju primate od nas ili klikom na ovu poveznicu: https://secure.hilton.com/en/hhonors/optout/unsubscribe.jhtml?listid=0. Za realizaciju otkazivanja pretplate može biti potrebno i do deset radnih dana.

Da biste otkazali tekstne poruke, obavijestite recepciju hotela da ne želite primati tekstne poruke ili odgovorite "STOP" na poruku koju ste primili.

Ako želite biti uključeni u Hiltonov interni popis nepozivanja, pošaljite poruku na customer_privacy@hilton.com.

Možete kontrolirati hoće li vam naše mobilne aplikacije slati automatske obavijesti promjenom postavki obavijesti na mobilnom uređaju. Ako vam budemo slali poruke u aplikaciji, omogućit ćemo vam kontrolu nad njima u postavkama naših aplikacija. Više informacija o kolačićima i oglašavanju temeljenom na interesima te o upravljanju tim tehnologijama potražite u našoj Izjavi o kolačićima.

Imajte u vidu da ako promijenite način komunikacije koju primate od nas na gore opisani način, nećemo biti u mogućnosti da uklonimo vaše osobne podatke iz baza podataka podružnica, franšiza ili poslovnih partnera s kojima smo već podijelili vaše osobne podatke (tj. kojima smo već slali vaše osobne podatke do datuma vašeg zahtjeva za prekid pretplate).

Posebna napomena za stanovnike Kalifornije. Pojedini klijenti koji žive u Kaliforniji i dali su svoje osobne podatke u portfelj trgovačkih maraka tvrtke Hilton mogu zatražiti informacije o tome koje smo kategorije osobnih podataka objavili trećim stranama radi njihovog izravnog marketinga. Zahtjeve morate poslati na neku od sljedećih adresa: CA_Privacy@Hilton.com ili Hilton Worldwide Holdings Inc., 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD. U roku od trideset dana od primitka zahtjeva dostavit ćemo popis kategorija osobnih podataka objavljenih trećim stranama u svrhu njihova izravnog marketinga tijekom protekle kalendarske godine, zajedno s nazivima i adresama tih trećih strana. Takav zahtjev možete poslati najviše jedanput u kalendarskoj godini. Pridržavamo pravo da ne odgovorimo na zahtjeve podnijete na adrese koje se razlikuju od adresa navedenih u ovom članku.

Ako ste stanovnik Kalifornije mlađi od 18 godina i registrirani korisnik bilo kojeg web-mjesta na kojem je objavljeno ovo pravilo, alifornijski zakonik o poslovanju i profesijama, dio 22581 dopušta vam da zatražite i da vam se odobri uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste javno objavili. Da biste podnijeli takav zahtjev, pošaljite poruku e-pošte s detaljnim opisom specifičnog sadržaja ili informacijama na CA_Privacy@Hilton.com. Imajte na umu da takav zahtjev ne osigurava potpuno ili sveobuhvatno uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste objavili i da mogu postojati okolnosti u kojima zakon ne zahtijeva ili dopušta uklanjanje čak i ako se to zatraži.

Natrag na vrh


Izmjene u Izjavi

Izjavu možemo s vremena na vrijeme promijeniti. Kada napravimo materijalne promjene ove Izjave objavit ćemo poveznicu na izmijenjenu Izjavu na početnoj stranici našeg web-mjesta, a ako ste se registrirali za bilo koji proizvod ili uslugu, također vas možemo informirati o tome putem komunikacijskog kanala koji ste pružili. Podatak o tome kada je Izjava zadnji put promijenjena naći ćete u poveznici i datumu na vrhu Izjave. Sve izmjene u Izjavi postat će valjane nakon objavljivanja izmijenjene Izjave na web-mjestu. Korištenje stranice, bilo kojih naših proizvoda i usluga i/ili pružanje pristanka na ažuriranu Izjavu nakon tih promjena podrazumijeva vaše prihvaćanje izmijenjene Izjave koja je tada na snazi.

Natrag na vrh


Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Izjavi ili o načinu na koji tvrtka Hilton postupa s vašim osobnim podacima, obratite nam se putem e-pošte na customer_privacy@hilton.com ili nam pišite na Hilton Customer Privacy Department, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD.

Natrag na vrh


Izmjene Izjave o privatnosti tvrtke Hilton

Kako je gore navedeno, Izjavu možemo povremeno mijenjati. Kako bismo vam olakšali praćenje najvažnijih promjena u Izjavi, priložit ćemo vam povijest izmjena u nastavku kako biste bili upoznati s izmjenama u našoj izjavi.

Zadnja promjena: lipanj 2016.                    Datum stupanja na snagu: 1. kolovoza 2016.

Promjene u lipnju 2016.:

 • Uklonjena napomena o našem sudjelovanju u programu „Safe Harbor” (Sigurna luka) između SAD-a i EU-a.
 • Promjena je izvršena kako bismo objasnili način na koje možemo prikupljati, upotrebljavati i dijeliti informacije povezane s naplatom ili vašom platnom karticom s našim poslovnim partnerima i način na koji oni upotrebljavaju te informacije.
 • Promjena je izvršena glede informacija koje prikupljamo od potencijalnih hotelskih primaoca franšize i vlasnika.
 • Promjena je izvršena kako bismo objasnili kako komuniciramo unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton u vezi s vašim informacijama i kako komuniciramo izravno s vama.
 • Promjena je izvršena kako bismo detaljnije opisali funkciju naše aplikacije Hilton Honors.
 • Promjena je izvršena kako bismo pružili dodatne pojedinosti o tome kako i kada možemo dijeliti informacije (uključujući adrese e-pošte) s poslovnim partnerima i davateljima usluga, u svrhu vašeg prepoznavanja i prilagođavanja marketinga vama na različitim web-mjestima i aplikacijama.
 • Promjena je izvršena kako bismo pružili više informacija o tome kako dijelimo informacije o posebnim tarifama i electroničkoj naplati.
 • Promjena je izvršena kako bismo pružili više informacija o tome kako prikupljamo i koristimo „Ostale informacije” uključujući izvedene komercijalne interese i anonimne informacije.
 • Promjena je izvršena kako bismo objasnili da je vaša uporaba internetske usluge u objektu podložna uvjetima uporabe i pravilima o privatnosti pružatelja internetske usluge treće strane.
 • Promjena je izvršena kako bismo pružili informacije o tome kako prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše informacije u objektu i lokacijske podatke u svrhu komunikacije s vama tijekom vašeg boravka, pružanja usluge virtualnog recepcionara i slanja ponuda na temelju lokacije mobilnog uređaja.
 • Promjena je izvršena kako bismo objasnili da štitimo vaše osobne podatke kada se prenose preko međunarodnih granica.
 • Promjena je izvršena kako bismo pružili više informacija o tome kako možete kontrolirati određenu marketinšku komunikaciju koju dobivate od nas.

Natrag na vrh