Skip reservation widget

Find a Hotel

Where are you going?

 
 

*Price Match Guarantee
Rooms Adults (18+) Children
Room 2:
Room 3:
Room 4:
Room 5:
Room 6:
Room 7:
Room 8:
Room 9:

| More Options Less Options
Special Rates

* ID required at check-in

Close
Find it 
Close Form

Contact us

Call 1-800-4HONORS (+1-800-446-6677) 24 hours a day, 7 days for hotel reservations or any questions you may have. For international telephone numbers, click 'Get Support' below.

Get Support

Globalna izjava o privatnosti tvrtke Hilton Worldwide Holdings Inc.

Zadnja promjena: 2. studenog 2018.

Ova izjava o privatnosti („Izjava”) primjenjuje se na tvrtku Hilton Worldwide Holdings Inc., njezine podružnice i sve hotele u sklopu portfelja trgovačkih marki1 tvrtke Hilton (skupno, „Hilton”, „mi” ili „nas”). Mi u tvrtki Hilton nastojimo pružiti vrhunske proizvode, usluge i doživljaje širom svijeta. Cijenimo vaš posao i, još važnije, vašu vjernost. Svjesni smo činjenice da je privatnost vrlo bitna. Razvili smo ovu Izjavu kako bismo objasnili svoje prakse u vezi s osobnim podacima koje prikupljamo od vas ili o vama na ovom web-mjestu ili putem naših aplikacija, putem pisane ili verbalne komunikacije s nama, kada posjetite jedan od naših objekata ili putem drugih izvora. Iako ova Izjava opširno opisuje prakse koje je tvrtka Hilton usvojila globalno, lokalni se zakoni razlikuju i neke nadležnosti mogu ograničiti naše aktivnosti obrade (npr. neke nadležnosti mogu zahtijevati potvrdnu suglasnost za slanje marketinških poruka). Stoga naše stvarne prakse u tim nadležnostima mogu biti ograničenije od onih opisanih ovdje kako bismo bili u mogućnosti poštovati lokalne zahtjeve. Ako ste rezident Europskog gospodarskog prostora (EEA), pogledajte Dodatak A za dodatne informacije u vezi s Hiltonovom upotrebom vaših osobnih podataka.

Uporabom bilo kojeg našeg proizvoda ili usluga i/ili prihvaćanjem ove Izjave, npr. u kontekstu registracije za bilo koje proizvode ili usluge, razumijete i priznajete da ćemo prikupljati i upotrebljavati osobne podatke kao što je opisano u ovoj Izjavi.

Također, ova se Izjava ne odnosi na našu obradu osobnih podataka u ime i na temelju uputa treće strane, kao što su zrakoplovne linije, tvrtke za najam automobila i drugi davatelji usluga, tvrtke koji organiziraju ili nude pakete s putnim aranžmanima, marketinški partneri ili korporacijski korisnici.

1 Portfelj trgovačkih marki tvrtke Hilton uključuje Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, Curio A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Motto by Hilton, Hampton by Hilton, tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton i Home2 Suites by Hilton. Hilton Grand Vacations je partner treće strane tvrtke Hilton.

Hilton Domestic Operating Company Inc. je tijelo unutar tvrtke Hilton koje je kontrolor svih podataka o gostima i obavlja, između ostalog, marketinške aktivnosti za Hilton. Hilton Reservations Worldwide, L.L.C. je podružnica tvrtke Hilton Domestic Operating Company Inc. te obrađuje i kontrolira podatke koje navedete prilikom rezervacije u Hilton objektu. Hilton Honors Worldwide LLC, podružnica tvrtke Hilton Domestic Operating Company Inc., upravlja programom lojalnosti Hilton Honors i kontrolor je podataka za taj program. Hilton Domestic Operating Company Inc. je podružnica tvrtke Hilton Worldwide Holdings Inc.

Portfelj trgovačkih marki tvrtke Hilton uključuje upravljane hotele i franšizne hotele. Popis entiteta koji vode upravljane hotele u Europskom gospodarskom prostoru, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švicarskoj i regiji Pacifičke Azije možete pronaći ovdje. Osim tvrtke Hilton Domestic Operating Company Inc., ova su tijela također kontrolori podataka za podatke o gostima. Franšiznim hotelima upravljaju entiteti odvojeni od tvrtke Hilton. Da biste odredili entitet koji upravlja franšiznim hotelom, kontaktirajte taj hotel. Osim tvrtke Hilton Domestic Operating Company Inc., ova su tijela također kontrolori podataka o gostima.

HGV upravlja vremenskom raspodjelom i frakcijskim odmaralištima. HGV je partner treće strane čija je izjava o privatnosti dostupna na https://www.hiltongrandvacations.com/en/privacy-policy.html.

Hospitality Marketing Concepts LLC je partner treće strane koji upravlja Hiltonovim klubom objedovanja u Pacifičkoj Aziji i kontrolor je podataka sudionika u klubu.

Kliknite na jednu od poveznica u nastavku kako biste skočili na određeni odjeljak:

Osobni podaci koje prikupljamo

U svakom trenutku dodira ili interakciji s gostom prikupljamo osobne podatke te u svakom aspektu našega poslovanja možemo prikupljati osobne podatke. Ti osobni podaci mogu uključivati: vaše ime, poštansku adresu, adresu za naplatu, adresu e-pošte, telefonski broj, informacije u vezi s vašom rezervacijom, boravkom ili posjetom nekom objektu; sudjelovanje u nekom programu učlanjivanja ili programu lojalnosti (uključujući Hiltonove platne kartice s udruženim trgovačkim markama ili druge programe s udruženim trgovačkim markama); sudjelovanje u programima nagradnih igara ili marketinga (čak i ako ne boravite u nekom od naših hotela); informacije povezane s kupnjom i primanjem proizvoda ili usluga; osobne karakteristike, državljanstvo, osobni prihod, broj putovnice te datum i mjesto izdavanja; povijest putovanja; podatke o plaćanju kao što su broj vaše platne kartice i druge informacije o kartici, kao i informacije za provjeru autentičnosti i drugi detalji o naplati računa povezani s mobilnom naplatom; preferencije gostiju; preferencije u vezi s marketingom i komunikacijom; informacije o vozilu kojim možda dolazite do našeg objekta; pregledi i mišljenja o našem portfelju trgovačkih marki ili objekata (ako su identificirani ili povezani s vama); sudjelovanje u programima nagrađivanja stalnih putnika koje provode zrakoplovne kompanije ili turistički partneri i članski broj; rezervirani hoteli, zračne linije i paketi iznajmljivanja automobila; grupe s kojima ste povezani tijekom boravka u hotelu; informacije dane na zahtjev za članstvo i za otvaranje računa i druge vrste informacija koje ste nam odlučili pružiti ili koje mi možemo dobiti o vama.

Možemo tražiti podatke o osobama koje putuju s vama, uključujući njihova imena, brojeve putnika koji su uključeni u program nagrađivanja stalnih putnika od strane zrakoplovnih kompanija te dob vozača unajmljenog vozila. Nadalje, možemo prikupljati podatke koji se odnose na razgovore, uključujući snimanje ili praćenje poziva korisničkih službi za osiguranje kvalitete i u svrhe obuke te drugu komunikaciju kao što su poruke u aplikacijama i SMS-ovi.

U nekim slučajevima prikupljamo i druge osobne podatke kao što su:

 • Sudjelovanje u programu Hilton Honors: Kada se prijavite u naš program Hilton Honors, primit ćete Hilton Honors broj i zatražit ćemo od vas da stvorite korisnički ID i zaporku. Također prikupljamo informacije da bismo vam mogli pružiti program i profile Hilton Honors, uključujući detalje o transakciji i prepisci, kao i da bismo vam pružili funkcionalnost aplikacije Hilton Honors (kada je dostupno). Aplikacija Hilton Honors omogućuje vam upotrebu mobilnog uređaja za prijavu, odabir sobe, primanje ključa za sobu i odjavu. Dok upravljate svojim profilom na internetu, možete pružati dodatne podatke o preferiranim zrakoplovnim partnerima te svoj članski broj za njihov program lojalnosti, željenoj vrsti sobe, željenom jeziku, brojevima platne kartice, pretplati na primanje naših vijesti, ponuda i informacija od nas i naših partnera. Također, ako rezervirate sadržaj preko interneta, uključujući Rewards Reservation, ili kupite Hilton Honors bodove, možemo od vas tražiti dodatne podatke o računu kao što su broj korporacijskog računa, kod grupe ili ugovora, broj putničke agencije ili AAA broj. Ako se prijavite za platnu karticu ili drugi račun kod jednog od naših partnera putem jednog od naših oglasa ili u našim objektima, možda ćete imati mogućnost automatskog dodavanja te informacije kao dio svog profila Hilton Honors.
 • Ankete: U anketama klijenata možemo tražiti demografske podatke ili druge osobne podatke.
 • Prikupljanje u objektu:  Tijekom registracije/prijavljivanja u naše objekte prikupljamo dodatne osobne podatke, uključujući one koji se zahtijevaju prema lokalnim zakonima. Možemo upotrebljavati i internu televiziju i druge sigurnosne mjere u našim objektima koji mogu slikati ili snimati slike gostiju i posjetitelja u javnim područjima te informacije vezane za vašu lokaciju dok ste u našem objektu (putem ključeva-kartica i drugih tehnologija). Također možemo upotrebljavati internu televiziju i druge tehnologije koje snimaju zvuk ili videozapis radi zaštite našeg osoblja, gostiju i posjetitelja u našim objektima gdje je to dopušteno zakonom. Osim toga, možemo prikupljati osobne podatke vezane za usluge u objektu, poput usluga organizacije, klubova zdravlja, toplica, aktivnosti, usluga čuvanja djece i unajmljivanja opreme i naše funkcije Digitalnog ključa u aplikaciji Hilton Honors (kada je dostupno).
 • Profili događaja:  Ako planirate neki događaj kod nas, mi ćemo prikupljati pojedinosti vezane za sastanke i događaje, datume događaja, broj gostiju, detalje o sobama gostiju, a za poslovne događaje, podatke o vašoj organizaciji (naziv, godišnja sredstva i broj sponzoriranih događaja godišnje). Također skupljamo podatke o gostima koji su dio vaše grupe ili događaja. Ako nas posjetite kao član grupe, možemo imati vaše osobne podatke prikupljene u sklopu grupe te vam možemo slati ponude kao rezultat vašega boravka s grupom ili sudjelovanja na nekom događaju u skladu s vašim preferencijama kako je dopušteno zakonom. Ako nas posjetite kao dio nekog događaja, možemo podijeliti vaše osobne podatke s organizatorima događaja, kako je dopušteno zakonom. Ako ste organizator događaja, možemo podijeliti podatke o vašem događaju s trećim davateljima usluga koji vam mogu poslati ponude za svoje usluge, kako je dopušteno zakonom.
 • Društveni mediji: Ako se odlučite na sudjelovanje u djelatnostima ili ponudama putem društvenih medija koje sponzorira tvrtke Hilton, možemo prikupiti određene podatke s vašega računa na društvenim medijima, a koji su sukladni vašim postavkama unutar usluge društvenog medija, kao što su lokacija, prijavljivanja, aktivnosti, zanimanja, fotografije, ažuriranja statusa i popise prijatelja. Možemo vam omogućiti i da uđete u natječaje za pružanje fotografija, primjerice vašeg boravka u našem objektu, koje možete dijeliti sa svojim kontaktima na društvenim medijima radi glasova, dijeljenih ponuda ili drugih promocija.
 • Prosljeđivanje prijatelju:  S vremena na vrijeme, možemo vam ponuditi značajku koja omogućuje slanje elektroničke razglednice ili neki drugi način dijeljenja poruke s prijateljem, bilo putem interneta, posebnog kioska ili mobilnog uređaja. Ako odlučite upotrebljavati ovu značajku, tražit ćemo od vas ime i adresu e-pošte primatelja te sve poruke koje odlučite priložiti. Koristeći se ovom značajkom potvrđujete da ste ovlašteni upotrijebiti i podijeliti s nama u ovu namjenu ime primatelja i njegovu adresu e-pošte.
 • Franšizne i vlasničke prilike:  Ako želite dobiti više informacija o franšiznim ili vlasničkim prilikama, možemo prikupiti informacije o vama kako bismo procijenili jeste li podobni za postajanje primaocem franšize ili vlasnikom. Informacije koje nam pružite možemo kombinirati s informacijama koje dobijemo od trećih strana, kao što su kreditni registri i baze podataka s javnom evidencijom. Upotrebljavamo ove informacije za provođenje dubinske analize potencijalnih primalaca franšize i vlasnika.
 • Prijave za zaposlenje:  Ako se internetski prijavljujete za zaposlenje u hotelu Hilton, pogledajte Napomene o privatnosti za kandidate.
 • WMBE dobavljači:  Ako je vaša tvrtka u SAD-u žensko/manjinsko poduzeće koje je zainteresirano za sudjelovanje u programu raznolikosti dobavljača tvrtke Hilton, možete popuniti internetski obrazac za prijavu profila raznolikosti dobavljača. Ako se odlučite prijaviti, od vas ćemo tražiti podatke o vašoj tvrtki i njezinim vlasnicima, uključujući ime, adresu, adresu e-pošte, etničku pripadnost, ime i adresu e-pošte osobe za kontakt, porezni broj tvrtke i pravni oblik te dokaz o certifikatu ženskog/manjinskog poduzeća.
 • Hotelska WiFi usluga: Kada upotrebljavate WiFi u našim objektima, osobne podatke koje navedete za pristup i provjeru autentičnosti možemo prikupljati i koristiti mi i treće strane kao što su partneri pristupnika za provjeru autentičnosti i davatelji WiFi usluge kako bi se ostvarila WiFi usluga; za pamćenje vaših podataka registracije; u svrhe tehničke podrške; i za poboljšanja usluge te analitiku. Osobni podaci koji se prikupljaju mogu uključivati ime, broj sobe i podatke o uređaju (uključujući operativni sustav / verziju, model hardvera i jedinstvene identifikatore uređaja kao što je MAC adresa). Ako ne pristanete na to, osobni podaci prikupljeni tijekom ovog procesa neće se upotrijebiti za izravne marketinške svrhe. U nekim državama lokalni zakoni mogu zahtijevati da osobni podaci prikupljeni tijekom ovog procesa budu dostupni državnim službama.

Osim podataka koje izravno prikupimo od vas, također možemo izvesti podatke o vama na temelju podataka koje ste nam dali ili drugih podataka koje prikupimo.

Natrag na vrh

Osobni podaci koje prikupljamo od trećih strana

Možemo prikupiti informacije o vama od trećih strana, uključujući informacije od naših partnera iz zrakoplovnih tvrtki, pružatelja platnih kartica i drugih partnera, uključujući Hilton Grand Vacations; s usluga društvenih medija u skladu s vašim postavkama na tim uslugama; i od drugih izvora trećih strana koje zakonski imaju pravo dijeliti vaše podatke s nama. Upotrebljavamo i dijelimo ove informacije (te ih možemo dodati drugim informacijama koje imamo o vama u evidenciji) u svrhe opisane u ovoj Izjavi.

Natrag na vrh

Uporaba vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke upotrebljavamo na razne načine, uključujući pružanje i personalizaciju usluga koje tražite i očekujete od tvrtke Hilton, kako bismo vam pružili očekivanu razinu ugostiteljstva u sobi i u našim objektima u cjelini, primijenili program Hilton Honors, proveli izravne marketinške i prodajne promocije te kao što je detaljnije navedeno u nastavku. Prikupit ćemo vaš pristanak prije obrade vaših podataka ako to zahtijevaju aktualni zakoni.

Obavezujemo se prikupljati određene podatke, uključujući vaše ime, adresu, podatke o plaćanju, i, u određenim državama, podatke o putnim dokumentima, kako bismo obradili vašu rezervaciju. Ako ne prikupimo ove podatke, nećemo biti u mogućnosti obraditi vašu rezervaciju.

 • Članovi programa Hilton Honors: Ako ste član programa Hilton Honors, Hilton Honors Worldwide LLC, podružnica tvrtke Hilton upotrebljava vaše podatke za primjenu programa nagrađivanja vjernosti Hilton Honors, za personalizaciju vašeg iskustva u sklopu naših usluga i aplikacija te u vezi s našom aplikacijom Hilton Honors i funkcijom digitalnog ključa (kada je dostupno). Hilton Honors Worldwide LLC zajedno s tvrtkom Hilton Domestic Operating Company Inc., podružnicom tvrtke Hilton, također upotrebljavaju podatke za prenošenje vijesti, promotivnih i transakcijskih materijala između različitih Hiltonovih usluga i za personalizaciju oglašavanja i sadržaja koji vam se isporučuje na internetu, putem e-pošte, mobitela, na web-mjestima, kao i na našem web-mjestu i aplikacijama i preko našeg pozivnog centra službe za korisnike u skladu s postavkama za komunikaciju koje ste naveli.
 • Administrativne usluge: Upotrebljavamo vaše osobne podatke za administraciju programa u kojima sudjelujete, uključujući pružanje pristupa vašim informacijama o računu, kao što su status nagrađivanja i ponude na koje imate pravo; za ispunjavanje usluga koje su dio tog programa; za omogućavanje izravne komunikacije između objekata unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton; i između vas i portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton; i za olakšavanje prikupljanja.
 • Planiranje sastanaka i događaja: Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili informacije o planiranju sastanaka i događaja.
 • Marketing i komunikacija: Ako je dopušteno, možemo upotrijebiti vaše osobne podatke kako bismo vam pružili ili ponudili biltene, promocije i istaknute posebne ponude, kao i druge marketinške poruke u skladu s postavkama za komunikaciju koje ste naveli. Koristimo vaše informacije da bismo pružili poruke tijekom boravka, upozorenja o računu i potvrde rezervacije, da bismo vam poslali marketinške poruke, kao i za provođenje anketa, nagradnih igara, izvlačenje nagrada i druga natjecanja. Tu komunikaciju možemo provesti putem e-pošte, pošte, internetskog oglašavanja, društvenih medija, telefona, tekstnih poruka (uključujući SMS i MMS), automatskih obavijesti, slanja poruka u aplikaciji i na druge načine (uključujući razmjenu poruka u objektu, kao npr. putem televizije u vašoj sobi). Uz vaš pristanak, također upotrebljavamo korisnički stvoren sadržaj (kao što su fotografije) s društvenih medija u svrhu oglašavanja na web-mjestima ili na svojem web-mjestu i aplikacijama. Također možemo prikupljati podatke povezane s vašom platnom karticom, što Hilton ili njegovi poslovni partneri mogu dodati osobnim podacima kako bi utvrdili koju vrstu kartice imate, npr. je li riječ o Hiltonovoj kartici s udruženim markama i/ili banku ili mrežu kartice te vam predstavili i/ili poslali ciljane marketinške poruke na temelju vašeg načina plaćanja i u skladu s vašim postavkama komunikacije. Također možemo surađivati s trećim stranama da bismo saznali ima li posjetitelj našem web-mjestu ponudu s povratom novca povezanu sa svojom platnom karticom i pružili posjetitelju oglase i informacije o tome kako iskoristiti tu ponudu putem boravka u hotelu u sklopu portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton.
 • Poboljšanje usluga: Možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo poboljšali Hiltonove usluge i osigurali da su naše web-mjesto, proizvodi i usluge od interesa za vas. Također možemo koristiti vaše osobne podatke da bismo vam osigurali očekivanu razinu gostoprimstva u sobi i u našem objektu u cjelini. To može uključivati pružanje mogućnosti da kontrolirate tehnologiju u sobi putem našeg web-mjesta ili aplikacija na vašim osobnim uređajima.
 • Program eFolio: Možemo vas uključiti u program eFolio i upotrijebiti vašu adresu e-pošte da bismo vam poslali hotelski račun e-poštom. Vaša je odgovornost da osigurate da imamo vašu ispravnu (i poželjnu) adresu e-pošte. Ako rezervirate sadržaj za drugu osobu korištenjem svoje adrese e-pošte, eFolio te osobe poslat će se na vašu adresu e-pošte.
 • Točnost podataka, analitika i personalizacija: Vaše osobne podatke možemo dopuniti podacima iz trećih izvora u svrhu osiguravanja ažuriranosti podataka i njihove analize. Također se oslanjamo na informacije trećih strana kako bismo pružili bolju i personaliziraniju uslugu. Na primjer, ako povežete svoj profil na društvenoj mreži ili druge račune s našim uslugama, možemo upotrijebiti te informacije da bismo učinili vaše iskustvo s nama osobnijim i društvenijim, ili ga dijeliti i upotrebljavati kao što je opisano u drugim dijelovima ove Izjave.

Natrag na vrh

Osobni podaci koje dijelimo

Da bismo vam pružili očekivanu razinu gostoprimstva i najbolju razinu usluge, možemo podijeliti vaše osobne podatke unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton Worldwide s našim davateljima usluge i drugim trećim stranama kako je navedeno u nastavku:

 • Portfelj trgovačkih marki tvrtke Hilton, uključujući hotele pod franšizom, upravljane hotele, Timeshare odmarališta i odmarališta s podijeljenim vlasništvom:  Možemo podijeliti osobne podatke unutar portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton, uključujući Hilton Grand Vacations, kao i s vlasnicima i operatorima hotela pod franšizom, vlasnicima hotela kojima upravljamo no nismo njihovi vlasnici te s timeshare odmaralištima i odmaralištima s podijeljenim vlasništvom koji mogu pojedinačno ili skupno koristiti osobne podatke da bi vam pružili usluge, u svrhu personalizacije i u prethodno navedene svrhe. Osim toga, kada prestanemo upravljati hotelom koji nije u našem vlasništvu ili završimo franšizni odnos, možemo vlasniku hotela pružiti određene podatke o prošlim ili budućim gostima tog hotela.
 • Program za elektroničko izdavanje računa:  Ako primite eFolio putem e-pošte (kao što je prethodno objašnjeno), sažetak s pojedinostima o robi i uslugama koje su vam pružene tijekom boravka podijelit će se s pružateljem platne kartice i, ako želite sudjelovati u programu korporativne naplate i koristiti korporativnu platnu karticu, pružatelj platne kartice može podijeliti taj sažetak s vašim poslodavcem. Osim toga, ako imate posebnu tarifu, možemo podijeliti popise Hilton Honors brojeva koji su upotrijebili tarifu sa subjektom koji vam je pružio posebnu tarifu. Nakon što prenesemo vaše podatke, vrijede pravila o zaštiti privatnosti vašeg poslodavca, relevantnog pružatelja platne kartice i izdavatelja kartice.
 • Grupna događanja ili sastanci:  Posjetite li Hilton u sklopu grupnog događanja ili sastanka, podaci prikupljeni za planiranje sastanaka ili događaja mogu se razmijeniti s organizatorima tih sastanaka i događanja, a ako je prikladno, i s gostima koji sastanak ili događaj organiziraju ili u njemu sudjeluju.
 • Poslovni partneri:  Možemo surađivati s drugim tvrtkama kako bismo vam pružili proizvode, usluge ili ponude na temelju vaših iskustava u našim objektima i možemo dijeliti vaše podatke sa svojim poslovnim partnerima u skladu s tim. Možemo, na primjer, pomoći u unajmljivanju automobila ili dogovaranju drugih usluga naših poslovnih partnera te razmijeniti osobne podatke s našim poslovnim partnerima kako bismo pružili te usluge. Ako ste član programa Hilton Honors, vaše osobne podatke možemo razmijeniti s našim poslovnim partnerima kako bismo vam dodijelili milje ili druge pogodnosti zarađene sudjelovanjem u programu Hilton Honors. Također možemo dijeliti vaše osobne podatke, kao što je adresa e-pošte, sa svojim partnerima za korporativna putovanja da bismo im pomogli da procijene sukladnost s pravilima o putovanjima ili sudjelovanje u posebnim tarifama ili da bismo započeli oglašavanje s udruženim trgovačkim markama s partnerima za korporativna putovanja. Također možemo dijeliti osobne podatke s odabranim trećim stranama, kao što su zrakoplovne tvrtke i pružatelji platnih kartica, kako bismo mi i naši partneri mogli pružiti oglase zajedničkim i potencijalniim klijentima. Možda ćemo vam mi i naši partneri moći pružiti relevantnije ponude na temelju informacija koje podijelimo o vašim iskustvima u našem objektu, kao i informacija na vašem Hilton Honors profilu. Osim toga, možemo dopustiti partnerima trećih strana da vas prepoznaju kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju tog partnera ili da vas prepoznaju kao jednog od svojih kupaca prilikom posjete web-mjestima ili aplikacijama tvrtke Hilton kako bi vam mogli pružiti relevantnije ponude. Možemo podijeliti skraćenu verziju vaše adrese e-pošte s trećim stranama pomoću raspoloživih sigurnosnih mjera koje je mogu uskladiti sa svojim skraćenim adresama e-pošte kako bi vam mogle slati oglase putem interneta i e-pošte u naše ime.
 • Kosponzori promocija:  Kosponzoriramo promocije, nagradne igre, izvlačenje nagrada, natjecanja ili natjecanja s drugim tvrtkama i osiguravamo nagrade za nagradne igre i natjecanja koja sponzoriraju druge tvrtke. Ako se uključite u neku od tih nagradnih igara ili natjecanja, vaše podatke možemo razmijeniti sa zajedničkim sponzorom ili trećim sponzorom.
 • Usluge u objektu: Možemo podijeliti osobne podatke s davateljima usluga trećih strana u objektu kao što su recepcionerske usluge, WiFi pristup, spa tretmani, golf ili organiziranje ručka.
 • Davatelji usluga:  Oslanjamo se na treće strane za pružanje usluga i proizvoda u naše ime i možemo dijeliti vaše osobne podatke s njima na odgovarajući način. Općenito su naši davatelji usluga ugovorno obvezani štititi vaše osobne podatke i ne smiju ih na drugi način upotrebljavati ili dijeliti, osim kako može biti propisano zakonom. Međutim, naši davatelji usluga otkrivanja prijevare mogu upotrijebiti, ali ne mogu podijeliti, vaše osobne podatke u svrhu otkrivanja prijevare. Možemo upotrijebiti davatelje usluga da bismo vam priopćili vijesti i isporučili promotivne i transakcijske materijale, uključujući personalizirano internetsko i mobilno oglašavanje u skladu s vašim preferencijama i aktualnim zakonodavstvom. Više informacija potražite u našoj Izjavi o kolačićima. Hilton će surađivati samo sa stranama koje nude metodu odustajanja od tog oglašavanja. Također možemo dijeliti informacije s davateljima usluga da bismo vam omogućili stvaranje planova putovanja odabirom mjesta, aktivnosti i restorana s popisa koje smo personalizirali za vas na temelju vaših preferencija i podataka trećih strana.
 • Poslovne transakcije:  S razvojem našeg poslovanja mogli bismo prodati, kupiti, restrukturirati ili reorganizirati poslovanje ili imovinu, ili pak prestati biti upravitelj ili davatelj franšize hotela koji je trenutačno dio našeg portfelja. U tim okolnostima Hilton može prenijeti, prodati ili dodijeliti prikupljene informacije, uključujući bez ograničenja, Ostale informacije (opisane u nastavku) i osobne podatke, jednoj ili više povezanih ili nepovezanih trećih strana u vezi s tim poslovnim transakcijama. U mjeri u kojoj lokalni zakoni to zahtijevaju, poslat ćemo obavijest o svojoj namjeri prijenosa osobnih podataka trećoj strani u tu svrhu i objasniti kako možete odbiti takav prijenos.
 • Telemarketing:  Ako boravite u jednom od naših hotela ili ste član programa Hilton Honors, možemo podijeliti vaš telefonski broj unutar našega globalnog portfelja trgovačkih marki, uključujući Hilton Grand Vacations, u svrhu telemarketinga u skladu s vašim preferencijama i aktualnim zakonodavstvom. Mi također možemo dobiti vaš telefonski broj od naših partnera ili iz drugih izvora, koji možemo koristiti u svrhu telemarketinga.
 • Ostalo:  Osim toga, tvrtka Hilton može otkriti osobne informacije da bi: (i) ispunila zahtjeve važećih zakona, (ii) odgovorila na upite ili zahtjeve nadležnih javnih službi, (iii) ispunila zahtjeve važećeg pravnog postupka, (iv) zaštitila prava, privatnost, sigurnost ili imovinu tvrtke Hilton, posjetitelja web-mjesta, gostiju, zaposlenih ili javnosti, (v) omogućila primjenu raspoloživog pravnog lijeka ili ograničila štetu koja može nastati za nas, (vi) provela opće uvjete poslovanja našeg web-mjesta i (vii) reagirala u slučaju nužde.

Natrag na vrh

Drugi podaci

Kada posjetite i komunicirate s Hiltonovim web-mjestima i aplikacijama, prikupljamo druge informacije kojima vas se ne može izravno identificirati o vašoj upotrebi web-mjesta, kao što su katalog stranica web-mjesta koje posjetite i broj posjeta našim web-mjestima („Drugi podaci”). Druge podatke i podatke koje primimo od trećih strana koristimo da bismo vam pružili oglase putem e-pošte, interneta (na našim i tuđim web-mjestima) i mobilnog uređaja. Također možemo upotrijebiti i druge informacije da bismo omogućili trećim stranama koje su naši partneri da vas prepoznaju kao člana programa Hilton Honors kada posjetite web-mjesto ili aplikaciju partnera, ili da vas prepoznaju kao jednog od svojih kupaca kada posjetite Hiltonovo web-mjesto ili aplikacije kako bi vam mogli pružiti relevantnije ponude.

Upotrebljavamo kolačiće i druge tehnologije (kao što su „pikselne oznake”, „web-pratilice”, „prazni GIF-ovi”, poveznice u e-pošti, JavaScript, ID-ovi uređaja koje su dodijelili Google ili Apple ili slične tehnologije) kako bismo prikupili te informacije. Ako u bilo kojem trenutku želite ukloniti ili blokirati kolačiće na svome uređaju, ažurirajte postavke preglednika (savjete kako ukloniti ili blokirati kolačiće potražite u izborniku „pomoć” za preglednik). Hilton ne snosi odgovornost za postavke vašeg preglednika. Dobre i jednostavne upute o upravljanju kolačićima u različitim web-preglednicima možete pronaći na www.allaboutcookies.org. Napomena za stanovnike EEA i VB: Ako se nalazite u Europi, svoje postavke za kolačiće možete mijenjati prilagođavanjem postavki kolačića na portalu Cookie Consent Manager u sljedećem odjeljku: Cookie Preferences.

Informacije o oglašavanju na temelju interesa te na koji način odustati od primjene kolačića naših dobavljača i drugih oglašivača za prilagodbu sadržaja ili oglašavanja možete pronaći na http:/optout.networkadvertising.org/#!/ i http://www.aboutads.info/choices.

Trenutačno ne odgovaramo na funkcije „Do Not Track” (nemoj pratiti) ili druge slične mehanizme.  Više informacija potražite u našoj Izjavi o kolačićima.

Možemo koristiti informacije koje smo prikupili i spojili, ili anonimne osobne informacije dobivene od trećih strana, da bismo bolje razumjeli svoje korisnike (na primjer, možemo koristiti skupne podatke za izračunavanje postotka naših korisnika koji imaju određeni pozivni telefonski broj). To uključuje demografske podatke, kao što su datum rođenja, spol i bračni status, izvedeni komercijalni interesi, poput omiljenih proizvoda ili hobija, te druge informacije koje možemo prikupiti od vas ili od trećih strana.

Kako vas drugi podaci osobno ne predstavljaju, takve podatke možemo otkriti za bilo kakve potrebe kako je dopušteno zakonom.  U nekim slučajevima možemo kombinirati druge podatke s osobnim podacima. Ako spojimo bilo koje druge podatke s osobnim podacima, kombinirani podaci smatrat će se osobnim podacima sukladno ovoj Izjavi.

Natrag na vrh

Osjetljivi podaci

Pojam „osjetljivi podaci” odnosi se na podatke u vezi s vašim rasnim ili etničkim porijeklom, političkim stavovima, religijskim ili filozofskim uvjerenjima, članstvom u sindikatu, zdravljem, seksualnim životom ili seksualnom orijentacijom, genetskim podacima, kaznenom evidencijom i svi drugi biometrijski podaci koji se upotrebljavaju u svrhu jedinstvene identifikacije. U nekim se nadležnostima brojevi mobilnih telefona, podaci o lokaciji i informacije sadržane u identifikacijskim dokumentima također smatraju osjetljivim informacijama.

Općenito ne prikupljamo osjetljive podatke osim ako to nije na dobrovoljnoj osnovi ili ako nismo obavezni tako postupiti sukladno aktualnim zakonima ili propisima. Možemo upotrebljavati zdravstvene podatke koje ste nam dali kako bismo vas bolje uslužili i zadovoljili vaše posebne potrebe (primjerice, pružanje pristupa za hendikepirane).

Natrag na vrh

Osobni podaci djece

Svjesno ne prikupljamo osobne podatke o osobama mlađim od 18 godina. Kao roditelj ili zakonski skrbnik nemojte dopustite djeci da bez vašeg dopuštenja daju osobne podatke.

Natrag na vrh

Mobilne i lokacijske usluge

Pružamo mobilne aplikacije koje se mogu preuzeti na pametni telefon ili mobilni uređaj. Ove aplikacije imaju mnoštvo funkcija koje poboljšavaju doživljaj korisnika. Pored pružanja usluga, naše aplikacije mogu prikupljati osobne i druge podatke kojima će se koristiti sukladno ovoj Izjavi. Na primjer, da biste napravili ili promijenili rezervaciju, uključujući nagradni boravak, morat ćete pružiti određene osobne podatke kao što su vaši podaci za prijavu u program Hilton Honors ili druge informacije prema potrebi. Naša funkcija Digitalnog ključa u sklopu aplikacije Hilton Honors prikuplja informacije koje već imamo o vama, uključujući vaš Hilton Honors broj i korisnički ID, kao i druge informacije, uključujući upotrebu ključa. Korisnicima dajemo poveznicu na ovu Izjavu prije njihova preuzimanja bilo koje od naših aplikacija.

Ako dopustite našim mobilnim aplikacijama da pristupe lokacijskim podacima na vašem uređaju, naše mobilne aplikacije mogu upotrijebiti tehnologiju globalnog sustava određivanja položaja (GPS) mobilnog uređaja i drugu tehnologiju (kao što su bežični odašiljači poznati kao pratilice) da bi vam pružile informacije i ponude na temelju lokacije vašeg uređaja. Pratilice nam omogućuju prikupljanje informacija o vašoj lokaciji unutar hotela komuniciranjem s mobilnim uređajima unutar dosega. Ove lokacijske podatke možemo upotrijebiti da bismo poboljšali vaše iskustvo u objektu dostavljanjem automatskih obavijesti i drugog sadržaja na vaš mobilni uređaj, pružanjem navigacijske pomoći kada se krećete na našoj lokaciji i slanjem informacija i ponuda o proizvodima, uslugama ili aktivnostima za koje vjerujemo da bi vas mogle zanimati. Ove informacije možemo podijeliti s trećim stranama, uključujući poslovne partnere i davatelje usluga, da bismo vam pružili informacije, ponude i usluge koje bi vas mogle zanimati. Možete spriječiti ili ograničiti prikupljanje lokacijskih podataka promjenom postavki u aplikaciji Hilton Honors ili promjenom postavki svog uređaja.

Za neke objekte također nudimo značajku „virtualnog recepcionera” ili recepcionera u stvarnom vremenu koji može biti unaprijed instaliran na uređaj u vlasništvu Hiltona ili ga se može preuzeti na mobilni uređaj s pristupom internetu ili je dostupan u sklopu aplikacije Hilton Honors. Na primjer, možete izravno komunicirati s hotelom, naručiti hotelske usluge kao što su posluga u sobi ili pakiranje automobila, pristupati našim web-mjestima, pristupati web-mjestima trećih strana, među kojima su lokalne znamenitosti i društveni mediji te rezervirati sobu. Hotel će pristupiti vašim osobnim podacima (kao što su vaše ime, razina u programu Hilton Honors, broj potvrde, datumi prijave i odjave te broj sobe) i upotrebljavati ih u pružanju ovih recepcionerskih usluga. Ako zatražite komunikaciju SMS-om (tekstnu komunikaciju), od vas će se tražiti da navedete svoj telefonski broj i pružatelja telefonske usluge. Također možemo komunicirati s vama putem digitalnih aplikacija za razmjenu poruka trećih strana. Ako to učinimo, primjenjivat će se pravila o privatnosti tih usluga.

Sve ove mobilne usluge i usluge temeljene na lokaciji nudimo samo u onoj mjeri u kojoj to dopuštaju aktualni lokalni zakoni.

Natrag na vrh

Poveznice na web-mjesta i usluge trećih strana

Naše web-mjesto i naši mobilni programi mogu sadržavati poveznice na web-mjesta trećih strana. Imajte na umu da nismo odgovorni za prikupljanje, uporabu, održavanje, razmjenjivanje ili objavljivanje podataka i informacija tih trećih strana. Pružate li podatke na web-mjestima trećih strana odnosno služite li se njima, vrijede pravila o privatnosti i uvjeti uporabe tih web-mjesta. Preporučujemo da prije davanja osobnih podataka pročitate pravila o privatnosti web-mjesta koja posjećujete.

Tvrtka Hilton također može sklopiti partnerstvo s ograničenim brojem pružatelja internetske usluge kako bismo omogućili pristup internetu svojim gostima. Vaša uporaba internetske usluge o objektu podložna je uvjetima uporabe i pravilima o privatnosti pružatelja internetske usluge treće strane. Tim uvjetima i pravilima možete pristupiti korištenjem poveznica na stranici za prijavu u uslugu ili posjetom web-mjestu pružatelja internetske usluge.

Natrag na vrh

Zaštita osobnih podataka

Tvrtka Hilton poduzet će razumne mjere kako bi: (i) zaštitila osobne podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, i (ii) održala osobne podatke preciznim i ažurnim koliko je moguće. Hilton zapošljava robustan interni tim profesionalaca za sigurnost podataka koji su odgovorni za stvaranje, ažuriranje i upravljanje sigurnosnim programom tvrtke Hilton. Hiltonov tim za globalnu informacijsku sigurnost odgovoran je, između ostalog, za praćenje naših sustava za potencijalne upade, reagiranje na potencijalne incidente, podržavanje informacijske sigurnosti na razini objekta, redovit pregled i ažuriranje sigurnosnih kontrola koje Hilton upotrebljava za zaštitu podataka i pružanje obuke o Hiltonovom programu informacijske sigurnosti. Hilton održava PCI i IT programe usklađenosti. Ovaj program usklađenosti generira revizorska izvješća koja se odnose na adekvatnost i učinkovitost Hiltonovih internih kontrola IT-a, uključujući PCI provjeru sukladnosti koju je potpisao vanjski PCI kvalificirani procjenitelj sigurnosti, te izvješće SSAE16 / SOC1 koje se bave općim kontrolama IT-a nad sustavima koji podržavaju određeno računovodstveno i financijsko izvještavanje. U slučaju sigurnosnog incidenta, Hilton će obavijestiti regulatore i/ili potrošače kako to zahtijevaju aktualni zakoni ili propisi.

Zahtijevamo od svojih podružnica i dobavljača usluga s kojima dijelimo osobne podatke ulaganje razumnih napora u svrhu održavanja povjerljivosti vaših osobnih podataka. Za mrežne transakcije primjenjujemo razumnu razinu tehnoloških mjera kako bismo zaštitili osobne podatke koje dijelite s nama putem našeg web-mjesta. Nažalost, ni za jedan sigurnosni sustav ili sustav internetskog prijenosa podataka ne može se jamčiti potpuna sigurnost.

Zbog vlastite zaštite privatnosti, ne šaljite nam brojeve platnih kartica ili bilo koje druge povjerljive osobne informacije e-poštom.

Nećemo vas kontaktirati mobitelom/tekstnim porukama niti e-poštom da bismo od vas tražili povjerljive osobne podatke ili detalje o platnoj kartici. Pojedinosti o platnoj kartici tražit ćemo telefonski samo kada rezervirate smještaj ili promotivni paket. Nećemo vas kontaktirati da bismo od vas tražili vaše podatke za prijavu u Hilton Honors račun. Primite li takav zahtjev, ne odgovarajte na njega. Također vas molimo da nas o tome obavijestite na ISC@hilton.com.

Natrag na vrh

Međunarodni prijenos osobnih podataka

Kao globalna tvrtka nastojimo vam pružiti jednaku razinu usluga koju očekujete od hotela Hilton, bez obzira na to boravite li u San Franciscu, Londonu ili Tokiju. Kako bismo vam pružili ovu uslugu, pristajete na to da vaše osobne podatke možemo razmjenjivati s članovima portfelja trgovačkih marki tvrtke Hilton, pružateljima usluga i ostalim trećim stranama, koji se mogu nalaziti u drugim državama. Kad odsjednete u Hiltonovom objektu izvan Sjedinjenih Država, kontrolor podataka za taj objekt prenosi osobne podatke vezane uz vašu rezervaciju u Hiltonu Sjedinjenim Državama sukladno sporazumima o prijenosu podataka kada to zahtijevaju aktualni zakoni ili propisi. Kontrolor podataka također može održavati lokalnu kopiju vaših osobnih podataka kada to zahtijevaju aktualni zakoni ili propisi. Iako se zakoni o zaštiti podataka različitih država mogu razlikovati od zakona u vašoj državi, poduzet ćemo primjerene korake da bismo osigurali rukovanje vašim osobnim podacima u skladu s opisanima u ovoj Izjavi te u skladu sa zakonom.

Natrag na vrh

Promjena osobnih podataka i pristupanje osobnim podacima

Ako ste član programa Hilton Honors, prijavom na svoj Hilton Honors profil u bilo kome trenutku možete pristupiti svojim podacima koje ste nam dali pri registraciji, možete ih pregledati i ažurirati.

Ako to zahtijeva aktualni zakon, možda ćete moći tražiti da vas obavijestimo o osobnim podacima koje imamo o vama i, ako je potrebno, povući vašu suglasnost za obradu određenih podataka i/ili zahtjev da ažuriramo, ispravimo, uklonimo i/ili prekinemo obradu vaših osobnih podataka. Sva tražena ažuriranja i izmjene obavit ćemo u roku određenom aktualnim zakonom i kako je to traženo zakonom. Kada to zakon dopušta, možemo zaračunati odgovarajuću naknadu za pokrivanje troškova odgovaranja na zahtjev. Takvi se zahtjevi mogu podnijeti pristupom na Data Subject Rights Requests Portal ili u pisanom obliku na DataProtectionOffice@hilton.com ili na adresu Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA. Radi zaštite povjerljivosti na takve zahtjeve možemo odgovoriti samo na adresu e-pošte koju ste registrirali ili ste nam je na neki drugi način dali. Ako podnesete takav zahtjev, imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti istu razinu i raznolikost usluga na koje ste naviknuli.

Osim toga, u nekim slučajevima na osnovi aktualnog zakonodavstva, možete tražiti da ne dijelimo osobne podatke o vama s našim poslovnim partnerima ili da Hilton ne dijeli osobne podatke o vama tako da nas kontaktirate pomoću gore navedene e-pošte ili poštanske adrese. Nastojat ćemo udovoljiti tim zahtjevima u skladu s mjerodavnim zakonom.

Natrag na vrh

Zadržavanje osobnih podataka

Osobne podatke zadržat ćemo u vremenskom periodu koji je potreban za ispunjavanje svrhe koja je zacrtana u ovoj Izjavi, osim ako je duži vremenski period čuvanja podataka potreban ili dopušten aktualnim zakonom. Prikupljene osobne podatke zadržavamo da bismo popunili rezervacije gostiju sedam godina nakon završetka boravka. Ostale osobne podatke zadržavamo kraće vrijeme ako je to moguće i ako to zakon dopušta.

Uništit ćemo vaše osobne podatke što je prije moguće i na način da se ti podaci ne mogu obnoviti ili rekonstruirati.

Ako su ispisani na papiru, osobni podaci bit će uništeni na siguran način, primjerice, rezanjem ili paljenjem papirnatih dokumenata ili na drugi način te, ako su spremljeni u elektroničkom obliku, osobni podaci bit će uništeni tehničkim sredstvima kako bismo osigurali da se podaci ne mogu obnoviti ili rekonstruirati kasnije.

Natrag na vrh

Odabiri – marketinške komunikacije

Ako ste nam dali svoje kontaktne podatke (poštansku adresu, broj faksa, adresu e-pošte ili telefonski broj), možda ćemo vas obavijestiti, u skladu s preferencijama koje ste naveli i uz vaš pristanak ako je potrebno, o svojim proizvodima i uslugama ili vas pozvati na svoja događanja putem e-pošte, internetskog oglašavanja, društvenih medija, WeChat, WhatsApp, telefona, tekstne poruke (uključujući SMS i MMS), automatskih obavijesti, upozorenja u aplikaciji, pošte, pozivnog centra službe za korisnike i na druge načine (uključujući razmjenu poruka u objektu, kao npr. putem televizije u vašoj sobi).

Ako ste član programa Hilton Honors, način komunikacije s nama možete promijeniti prijavom u svoj mrežni račun i upravljanjem svojim pretplatama ili nam možete pisati (uključujući svoju adresu e-pošte) na adresu Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD ili poslati e-poštu na customer_privacy@hilton.com.

Ako ne želite primati marketinške poruke putem e-pošte od nas, opciju u svakom trenutku možete isključiti funkcijom za otkazivanje pretplate u e-pošti koju primate od nas ili klikom na ovu poveznicu: https://secure.hilton.com/en/hhonors/optout/unsubscribe.jhtml?listid=0. Za realizaciju otkazivanja pretplate može biti potrebno i do deset radnih dana.

Da biste otkazali tekstne poruke, obavijestite recepciju hotela da ne želite primati tekstne poruke ili odgovorite „STOP” na poruku koju ste primili.

Ako želite biti uključeni u Hiltonov interni popis nepozivanja, pošaljite poruku na customer_privacy@hilton.com.

Možete kontrolirati hoće li vam naše mobilne aplikacije slati automatske obavijesti promjenom postavki obavijesti na mobilnom uređaju. Ako vam budemo slali poruke u aplikaciji, omogućit ćemo vam kontrolu nad njima u postavkama naših aplikacija. Više informacija o kolačićima i oglašavanju temeljenom na interesima te o upravljanju tim tehnologijama potražite u našoj Izjavi o kolačićima.

Posebna napomena za stanovnike Kalifornije. Pojedini klijenti koji žive u Kaliforniji i dali su svoje osobne podatke u portfelj trgovačkih maraka tvrtke Hilton mogu zatražiti informacije o tome koje smo kategorije osobnih podataka objavili trećim stranama radi njihovog izravnog marketinga. Zahtjeve morate poslati na neku od sljedećih adresa: CA_Privacy@Hilton.com ili Hilton, Inc., 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD. U roku od trideset dana od primitka zahtjeva dostavit ćemo popis kategorija osobnih podataka objavljenih trećim stranama u svrhu njihova izravnog marketinga tijekom protekle kalendarske godine, zajedno s nazivima i adresama tih trećih strana. Takav zahtjev možete poslati najviše jedanput u kalendarskoj godini. Pridržavamo pravo da ne odgovorimo na zahtjeve podnijete na adrese koje se razlikuju od adresa navedenih u ovom članku.

Ako ste stanovnik Kalifornije mlađi od 18 godina i registrirani korisnik bilo kojeg web-mjesta na kojem je objavljeno ovo pravilo, Kalifornijski zakonik o poslovanju i profesijama, dio 22581 dopušta vam da zatražite i da vam se odobri uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste javno objavili. Da biste podnijeli takav zahtjev, pošaljite poruku e-pošte s detaljnim opisom specifičnog sadržaja ili informacijama na CA_Privacy@Hilton.com. Imajte na umu da takav zahtjev ne osigurava potpuno ili sveobuhvatno uklanjanje sadržaja ili informacija koje ste objavili i da mogu postojati okolnosti u kojima zakon ne zahtijeva ili dopušta uklanjanje čak i ako se to zatraži.

Natrag na vrh

Izmjene u Izjavi

Izjavu možemo s vremena na vrijeme promijeniti. Kada napravimo materijalne promjene ove Izjave objavit ćemo poveznicu na izmijenjenu Izjavu na početnoj stranici našeg web-mjesta, a ako ste se registrirali za bilo koji proizvod ili uslugu, također vas možemo informirati o tome putem komunikacijskog kanala koji ste pružili. Podatak o tome kada je Izjava zadnji put promijenjena naći ćete u poveznici i datumu na vrhu Izjave. Sve izmjene u Izjavi postat će valjane nakon objavljivanja izmijenjene Izjave na web-mjestu. Korištenje stranice, bilo kojih naših proizvoda i usluga i/ili pružanje pristanka na ažuriranu Izjavu nakon tih promjena podrazumijeva vaše prihvaćanje izmijenjene Izjave koja je tada na snazi.

Natrag na vrh

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj Izjavi ili o načinu na koji tvrtka Hilton postupa s vašim osobnim podacima, ili ako nas želite pohvaliti ili pokuditi, obratite nam se putem e-pošte na DataProtectionOffice@hilton.com ili nam pišite na Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, SAD. Odgovorit ćemo vam u roku 30 dana ili ranije ako je to izvedivo.

Natrag na vrh

Izmjene Izjave o privatnosti tvrtke Hilton Worldwide

Revizije iz studenog 2018.:

 • Ažurirano za bolji opis načina na koji Hilton dijeli podatke s odabranim poslovnim partnerima i za pojašnjenje o Hiltonovim tijelima koja imaju ulogu kontrolora podataka za određene aktivnosti.
 • Dodane informacije vezane za način na koji se podaci prikupljaju, obrađuju te se mogu dijeliti kako bi se pružila WiFi usluga u objektu.

Revizije iz travnja 2018.:

 • Ažurirano kako bismo pružili detaljnije informacije o načinu prikupljanja, upotrebe, dijeljenja i zaštite osobnih podataka naših gostiju.
 • Dodane su hiperveze na Hiltonov portal o zahtjevu o sadržaju podataka kako bi gosti mogli provesti pojedinačne zahtjeve za prava sukladno zakonima u nekim jurisdikcijama.
 • Dodan Dodatak A: „Dodatne odredbe koje se primjenjuju na obradu osobnih podataka rezidenata EEA.” Dodatak A sadrži detaljne informacije dostavljene u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti fizičkih osoba u pogledu obrade osobnih podataka i slobodnog kretanja takvih podataka, obično nazvane „Opća uredba o zaštiti podataka” (GDPR).
 

DODATAK A

DODATNE ODREDBE PRIMJENJIVE NA OBRADU

OSOBNIH PODATAKA REZIDENATA EEA

Za pojedince koji imaju prebivalište u EEA ovaj Dodatak ističe određene dodatne informacije koje vam je Hilton obavezan pružiti, kao i određena prava koja imate s obzirom na obradu vaših osobnih podataka, sukladno aktualnim lokalnim zakonima. Ovaj dodatak će kontrolirati u onoj mjeri u kojoj je u suprotnosti s bilo kojom odredbom u glavnom dijelu ove Izjave.

Kontrolor: za više informacija o Hiltonovim entitetima koji obrađuju vaše osobne podatke kliknite ovdje.

Službenik za zaštitu podataka: Službenika za zaštitu podataka tvrtke Hilton možete kontaktirati na DataProtectionOffice@Hilton.com ili na sljedeću adresu:

Na ruke: Data Protection Officer

7930 Jones Branch Drive

McLean, VA 22102 USA

Svrhe i pravne osnove za obradu podataka: Hilton obrađuje vaše osobne podatke u svrhe postavljene u Odjeljku 4 (Upotreba osobnih podataka prikupljenih o vama) i 5 (Osobni podaci koje dijelimo) glavnog tijela ove Izjave.

Pravne osnove Hiltonovih aktivnosti obrade uključuju obradu takvih podataka potrebnih za ispunjavanje naših ugovornih obaveza, poštivanje naših zakonskih obaveza, zaštitu sigurnosti naših zaposlenika, gostiju i drugih, za naše legitimne poslovne interese i na temelju vašeg pristanka.

Posebna pravna osnova za obradu vaših osobnih podataka temelji se na svrsi u koju su takvi podaci dani ili prikupljeni:

 • Hilton Honors sudjelovanje: Obrađujemo osobne podatke dobivene u vezi s vašim sudjelovanjem u programu Hilton Honors na temelju našeg ugovornog odnosa s vama i u cilju unapređenja naših poslovnih interesa, uključujući prilagodbu vaše upotrebe naših usluga i aplikacija, komuniciranja vijesti i promotivnih artikala, i dostavu personaliziranog oglašavanja i sadržaja.
 • Ankete: Ispunjavanje anketa je dobrovoljno – obrađujemo podatke dobivene anketama na temelju vašeg pristanka i unapređenja naših poslovnih interesa, uključujući marketing, poboljšanja usluga i analitiku.
 • Prikupljanje u objektu:
  • Kada napravite rezervaciju i odsjednete u jednom od naših hotelskih objekata, obrađujemo vaše ime, adresu, kontaktne podatke, zajedno s detaljima vašeg odsjedanja (datum i vrijeme dolaska i odlaska, podaci o vozilu i podaci o ostalim osobama koje putuju ili odsjedaju s vama), na osnovi našeg ugovornog odnosa s vama. Također takve podatke obrađujemo zbog našeg poslovnog interesa, uključujući zbog marketinga, unapređenja usluga, administracije našeg e-Folio programa te analize i personalizacije usluga, kao što je opisano u Odjeljku 4 naše Globalne izjave o privatnosti (gore).
  • Prikupljamo određene dodatne osobne podatke tijekom registracije/prijave u našim objektima (kao što je OIB ili podaci s putovnice), u skladu s našim pravnim obvezama.
  • Upotrebljavamo internu televiziju i druge sigurnosne mjere u našim objektima koji mogu slikati ili snimati slike gostiju i posjetitelja u javnim područjima te informacije vezane za vašu lokaciju dok ste u našem objektu (putem ključeva-kartica i drugih tehnologija) za zaštitu našeg osoblja, gostiju i posjetitelja naših objekata.
  • Obrađujemo osobne podatke u vezi s uslugama u objektu (kao što su concierge usluge, zdravstveni klubovi, spa centri, aktivnosti, usluge čuvanja djece, iznajmljivanje opreme i funkcionalnost našeg Digitalnog ključa), da bismo vam pružili usluge i zbog našeg poslovnog interesa, uključujući marketing, unapređenje usluga, administracija našeg e-Folio programa te analize i personalizaciju usluga, kao što je opisano u Odjeljku 4 naše Globalne izjave o privatnosti (gore).
 • Profili događanja: Obrađujemo osobne podatke dobivene u vezi s vašim događanjem na temelju našeg ugovornog odnosa s vama i našim poslovnim interesima, uključujući marketing, poboljšanja usluga i analizu i personalizaciju usluge, kako je opisano u Odjeljku 4 naše Globalne izjave o privatnosti (gore).
 • Društveni Mediji: Sudjelovanje i ponude u aktivnostima društvenih medija koje sponzorira Hilton su na dobrovoljnoj bazi – podatke dobivene iz sudjelovanja u društvenim medijima obrađujemo na osnovi vašeg pristanka i unapređenja naših poslovnih interesa, uključujući marketing, poboljšanje usluga te analizu i personalizaciju usluge, kao što je opisano u Odjeljku 4 naše Globalne izjave o privatnosti (iznad).
 • Promocije i Nagradne igre: Sudjelovanje u nagradnim igrama, natječajima i ostalim promotivnim ponudama je dobrovoljno – obrađujemo podatke dobivene iz takvih sudjelovanja na osnovi vašeg pristanka kao što je potrebno za upravljanje ponudom. Također upotrebljavamo određene podatke u naše poslovne svrhe, uključujući za marketing, poboljšanje usluga, administraciju našeg e-Folio programa te analizu i personalizaciju usluga, kao što je opisano u Odjeljku 4 naše Globalne izjave o privatnosti (gore).
 • Direktni marketing: Vaše osobne podatke upotrebljavamo na temelju vašeg pristanka kako bismo vam poslali poruke marketinškog sadržaja. U bilo kojem trenutku možete povući vašu suglasnost za izravne marketinške veze tako da nas kontaktirate na customer_privacy@Hilton.com ili slijedeći upute za otkazivanje pretplate u marketinškoj poruci ili prijavom na račun Hilton Honors i ažuriranjem svojih komunikacijskih postavki.
 • Franšizne i vlasničke prilike: Ove podatke obrađujemo na osnovi našeg ugovornog odnosa s vama i zbog naših povezanih poslovnih interesa, uključujući održavanje i promociju Hilton branda i olakšavanje izravne komunikacije između objekata unutar Hilton portfelja robnih marki.
 • WMBE Dobavljači: Sudjelovanje u Programu Hilton raznolikosti dobavljača je dobrovoljno – ove podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka i zbog naših povezanih poslovnih interesa, uključujući održavanje i poboljšanje našeg programa raznolikosti.

Zadržavanje podataka: Zadržavamo osobne podatke o vama za vrijeme potrebno za ostvarivanje svrhe za koju su prikupljeni takvi podaci, obično za vrijeme trajanja bilo kojeg ugovornog odnosa i za bilo koje razdoblje nakon toga, kao što je propisano ili dopušteno aktualnim zakonom. Naša pravila zadržavanja odražavaju primjenjive rokove zastare i zakonske zahtjeve.

Pravo vlasništva nad podacima: Rezidenti EEA imaju sljedeća prava:

Pristup, ispravak i brisanje zahtjeva: Imate pravo:

 • zatražiti nas da potvrdimo obrađujemo li vaše osobne podatke
 • primiti informacije o načinu obrade svojih podataka
 • dobiti kopiju svojih osobnih podataka
 • zatražiti od nas ažuriranje ili ispravak svojih osobnih podataka
 • zatražiti od nas brisanje osobnih podataka u određenim okolnostima

Pravo prigovora na obradu podataka: Imate pravo zatražiti da Hilton prekine obradu vaših osobnih podataka:

 • za marketinške aktivnosti, uključujući profiliranje
 • u statističke svrhe
 • ako se takva obrada temelji na našim legitimnim poslovnim interesima, osim ako nismo u stanju pokazati uvjerljivu legitimnu osnovu za takvu obradu ili moramo obraditi vaše osobne podatke za uspostavu, ostvarivanje ili obranu pravnog zahtjeva

Pravo na ograničavanje obrade: Imate pravo zatražiti da Hilton ograniči obradu vaših osobnih podataka:

 • dok Hilton vrednuje ili je u procesu odgovaranja na zahtjev da ažurirate ili ispravite svoje osobne podatke
 • gdje je takva obrada protuzakonita i ne želite da Hilton izbriše vaše podatke
 • gdje Hilton više ne zahtijeva takve podatke, ali želite da zadržimo podatke za utvrđivanje, provođenje ili obranu pravnog zahtjeva
 • gdje ste podnijeli prigovor na obradu na temelju naših legitimnih poslovnih interesa, čekajući naš odgovor na takav zahtjev

Ako ograničavamo obradu vaših osobnih podataka prema vašem zahtjevu, obavijestit ćemo vas prije ponovnog uključivanja u takvu obradu.

Zahtjevi za prijenos podataka: Imate pravo zatražiti da vama ili trećoj strani koju odredite pružimo određene osobne podatke u uobičajenom, strojno čitljivom obliku. Imajte na umu da se prava na prijenos podataka primjenjuju samo na osobne podatke koje smo dobili direktno od vas i samo tamo gdje je naša obrada bazirana na vašem pristanku ili na ugovoru.

Podnošenje zahtjeva: vaše zahtjeve možete podnijeti pristupom Portalu za Zahtjev na pravo vlasništva nad podacima ili pisanim putem na DataProtectionOffice@hilton.com, ili Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA. Vaše osobne podatke možete ažurirati kako je predviđeno u Odjeljku 12 (Izmjena i Pristup vašim osobnim podacima) glavnog tijela ove Globalne izjave o privatnosti.

Odgovorit ćemo na sve takve zahtjeve u roku 30 dana od primitka zahtjeva, osim u slučaju olakotnih okolnosti, kada možemo odgovoriti u roku do 60 dana. Obavijestit ćemo vas ako očekujemo da će nam za odgovor trebati više od 30 dana. Imajte na umu da određeni osobni podaci mogu biti izuzeti iz takvih prava sukladno aktualnim zakonima o zaštiti podataka. Dodatno, nećemo odgovarati na bilo koji zahtjev ako ne možemo na odgovarajući način potvrditi identitet podnositelja zahtjeva. Možemo vam naplatiti razumnu naknadu za kasnije kopije podataka koje zatražite.

Ako imate pitanja u vezi s našim praksama podataka ili ostvarivanjem svojih prava, možete kontaktirati Hilton na DataProtectionOffice@Hilton.com ili nadzorno tijelo u državi članici prebivališta.

Pravo na povlačenje pristanka: Imate pravo povući suglasnost na bilo koju obradu koju provodimo isključivo na temelju svog pristanka (kao što je slanje izravnih marketinških materijala na vaš osobni račun e-pošte). Možete povući vašu suglasnost na marketinške aktivnosti slijedeći upute na bilo kojoj marketinškoj e-pošti ili kontaktiranjem customer_privacy@hilton.com. Za sve druge aktivnosti za koje ste prethodno dali svoj pristanak možete kontaktirati DataProtectionOffice@hilton.com da biste povukli takvu suglasnost.

Segmentacija (također se odnosi na profiliranje) i Automatsko donošenje odluka: Upotrebljavamo osobne podatke kako bismo podijelili velike skupine potrošača u podskupine potrošača (poznate kao segmenti) na temelju nekih vrsta zajedničkih karakteristika kao što su geografija, ponašanje ili demografija.

Uz vaš pristanak donosimo automatske odluke, što znači bez ljudskog uplitanja, pomoću segmentacije i/ili vaših specifičnih osobnih podataka da bismo vam ponudili određene pogodnosti temeljene na vašim karakteristikama (kao što su povoljnije cijene soba ili ostale posebne ponude temeljene na vašoj geografiji, ponašanju ili demografiji). Na primjer, ako često putujete tijekom tjedna do hotela u Francuskoj, možemo vam poslati posebne ponude za Hilton hotele u Francuskoj.

Međunarodni prijenosi podataka: Možemo prenositi osobne podatke koje prikupljamo o vama u skladu sa svrhama opisanim u ovoj Izjavi državama koje Europska komisija nije pronašla kako bismo osigurali odgovarajuću zaštitu. Konkretno, prenosimo vaše osobne podatke u Sjedinjene Države.

Upotrebljavamo odgovarajuće zaštitne mjere za prijenos osobnih podataka među našim podružnicama u različitim jurisdikcijama, a gdje je to potrebno, primijenili smo standardne ugovorne odredbe ili druge zaštitne mjere za takve svrhe. Da biste dobili kopiju tih klauzula ili dodatne informacije o prijenosu, možete poslati svoj zahtjev na privacy@hilton.com.