Skip reservation widget

Find a Hotel

Where are you going?

 
 

*Price Match Guarantee
Rooms Adults (18+) Children
Room 2:
Room 3:
Room 4:
Room 5:
Room 6:
Room 7:
Room 8:
Room 9:

| More Options Less Options
Special Rates

* ID required at check-in

Close
Find it 
Close Form

Contact us

Call 1-800-4HONORS (+1-800-446-6677) 24 hours a day, 7 days for hotel reservations or any questions you may have. For international telephone numbers, click 'Get Support' below.

Get Support

Hilton Worldwide, Inc. Globális adatvédelmi nyilatkozat

Utolsó frissítés: 2018. november 2.

Jelen adatvédelmi nyilatkozat („Nyilatkozat”) a Hilton Worldwide Holdings Inc. vállalatra, annak leányvállalataira, és a Hilton márkaportfólióba tartozó valamennyi szállodára1 vonatkozik (együttesen: „Hilton”, „mi”). A Hilton Worldwide igyekszik világszerte kiemelkedő termékeket, szolgáltatásokat és élményeket nyújtani. Tiszteletben tartjuk az üzleti céljait, és értékeljük irántunk mutatott hűségét. Tisztában vagyunk azzal, hogy az adatvédelem az egyik legfontosabb kérdés. Azért alakítottuk ki a jelen Nyilatkozatot, hogy leírjuk az Öntől, illetve Önről a jelen oldalon, vagy alkalmazásainkon, illetve verbális kommunikáción keresztül, valamint valamely létesítményünkben tett látogatása során vagy egyéb forrásokból gyűjtött személyes adatokkal kapcsolatos gyakorlatot. Jelen Nyilatkozat nagy vonalakban írja le a Hilton által világszerte elfogadott gyakorlatokat, ugyanakkor a helyi törvények eltérőek és egyes joghatóságok szükség szerint korlátozásokat szabhatnak a feldolgozási tevékenységünkre (például bizonyos joghatóságok szükségeltetik a megerősítő hozzájárulást marketing üzenetek küldéséhez). Ezért a tényleges gyakorlatok ilyen joghatóságokban korlátozottabbak lehetnek, mint az itt leírt módszerek annak érdekében, hogy lehetővé tegyék számunkra, hogy megfeleljünk a helyi követelményeknek. Ha Ön az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakosa, olvassa el az „A” függeléket további információért arról, hogyan használja a Hilton az Ön személyes adatait.

Ha bármelyik termékünket vagy szolgáltatásunkat igénybe veszi és/vagy – például bármely termékünkre vagy szolgáltatásunkra való regisztrációval összefüggésben – elfogadja ezen Nyilatkozatot, azzal tudomásul veszi és elfogadja, hogy mi a jelen Nyilatkozatban leírt módon gyűjteni fogjuk és fel fogjuk használni a személyes adatokat.

Egyúttal emlékeztetjük, hogy a jelen Nyilatkozat nem vonatkozik a harmadik felek, mint például légitársaságok, autókölcsönző társaságok és egyéb szolgáltatók, utazási csomagokat szervező, illetve kínáló társaságok, marketingpartnerek, illetve vállalati ügyfelek nevében és útmutatásai alapján általunk feldolgozott személyes adatokra.

1 A Hilton márkaportfólió magában foglalja a Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, Curio A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Tapestry Collection by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Motto by Hilton, Hampton by Hilton, tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton és Home2 Suites by Hilton szállodákat. A Hilton Grand Vacations a Hilton harmadik fél partnere.

A Hilton Domestic Operating Company Inc. az a Hilton vállalat, amely a vendégek összes adatának adatkezelője, és többek között a Hilton marketingtevékenységét irányítja. A Hilton Reservations Worldwide, L.L.C. – amely a Hilton Domestic Operating Company Inc. leányvállalata – feldolgozza az Ön által Hilton szállás foglalásakor megadott adatokat, és ezen információk adatkezelője. A Hilton Honors Worldwide LLC – amely a Hilton Domestic Operating Company Inc. leányvállalata – működteti a Hilton Honors hűségprogramot, és adatkezelőnek minősül ezen program tekintetében. A Hilton Domestic Operating Company Inc. a Hilton Worldwide Holdings Inc. leányvállalata.

A Hilton márkaportfólióba irányított szállodák és franchise szállodák tartoznak. Azon jogi személyek listája, akik irányított szállodákat működtetnek az Európai Gazdasági Térségben, az Egyesült Királyságban, Svájcban és az ázsiai-csendes-óceániai térségben, itt található. A Hilton Domestic Operating Company Inc. mellett ezen vállalatok is adatkezelők a vendégadatok vonatkozásában. A franchise szállodákat a Hiltontól különálló jogi személyek üzemeltetik. A franchise szállodát üzemeltető jogi személy meghatározásához kérjük, vegye fel a kapcsolatot az adott szállodával. A Hilton Domestic Operating Company Inc. mellett azok a vállalatok is adatkezelők a vendégadatok vonatkozásában.

A HGV időben megosztott használatú és osztott tulajdonú üdülőket üzemeltet. A HGV egy harmadik fél partner, amelynek adatvédelmi nyilatkozata elérhető a https://www.hiltongrandvacations.com/en/privacy-policy.html címen.

A Hospitality Marketing Concepts LLC egy harmadik fél partner, amely a Hilton vacsoraklubját üzemelteti az ázsiai-csendes-óceániai térségben, és adatkezelőnek minősül a klub résztvevői tekintetében.

Az adott szakaszokhoz való lépéshez kattintson az alábbi hivatkozásokra:

Milyen személyes adatokat gyűjtünk?

Minden érintkezési ponton, a vendégeinkkel való minden interakció során személyes adatokat gyűjtünk, illetőleg üzleti tevékenységünk bármely vonatkozásának végzése során személyes adatokat gyűjthetünk. Ilyen személyes adatok lehetnek: az Ön neve, levelezési címe, számlázási címe, e-mail-címe, telefonszáma; foglalásával, tartózkodásával vagy ingatlan meglátogatásával kapcsolatos adatok; részvétel tagságban vagy hűségprogramban (beleértve a Hilton márkanévvel ellátott fizetési kártyákat vagy más márkaneves kártyákat); részvétel versenyen vagy marketingprogramban (akkor is, ha egyik szállodánkban sem tartózkodik); termékek vagy szolgáltatások vásárlásával vagy átvételével kapcsolatos adatok; személyes tulajdonságok, nemzetiség, jövedelem, útlevelének száma, a kiadás dátuma és helye; utazási előzmények; fizetési adatok, mint fizetési kártya száma és más kártyaadatok, továbbá hitelesítési adatok és mobil fizetéssel kapcsolatos számlázási és fiók adatok; vendégpreferenciák; marketing és kommunikációs preferenciák; adatok a járművekről, amelyeket esetlegesen ingatlanjainkba hoz; áttekintések és vélemények márkaportfóliónkról vagy ingatlanjainkról (amennyiben azonosítva lettek vagy Önhöz kapcsolódnak); légitársaság törzsutasprogramban vagy utazási partner programban való részvétel és tagsági szám; foglalt szálloda, repülőjárat és bérelt autó csomagok; csoportok, amelyekbe belépett szállodai tartózkodás céljából; a tagságra és fiókra való jelentkezéseken megadott adatok; valamint egyéb típusú adatok, amelyeket Ön esetleg saját döntése szerint megad nekünk, vagy amelyeket esetleg mi megszerzünk Önről.

Előfordulhat, hogy az útitársakról is kérünk adatokat, beleértve azok nevét és törzsutas-azonosítóját, valamint kölcsönzött autó esetén a járművezető életkorát. Emellett gyűjthetünk és őrizhetünk adatokat és felvételeket beszélgetésekről, beleértve a vevőszolgálati hívások rögzítését vagy figyelését minőségbiztosítási és képzési célokból és más kommunikációkat, mint alkalmazáson keresztüli üzenetek és SMS-ek.

Ezenkívül bizonyos esetekben egyéb személyes információkat is gyűjtünk, mint például:

 • Hilton Honors részvétel: Amikor csatlakozik a Hilton Honors programunkhoz egy Hilton Honors számot kap, továbbá azonosító és jelszó létrehozására kérjük. Ugyanakkor információkat gyűjtünk, hogy kezeljük a Hilton Honors programot és felhasználókat, beleértve a tranzakciós és levelezés adatait, valamint, hogy biztosítsuk Ön számára a Hilton Honors App funkciókat (ahol elérhető). A Hilton Honors App lehetővé teszi, hogy használja a mobil eszközét a bejelentkezéshez, a szobatípus kiválasztásához, a szobakulcs átvételéhez, illetve a kijelentkezéshez. Amikor az interneten keresztül kezeli a profilját, lehetősége van további információk megadására is, többek között a választott légitársaságokról, a hozzájuk kapcsolódó hűségprogramokban való részvétel esetén a profilazonosítókról, az előnyben részesített szobatípusokról, a használt nyelvről, a hitelkártyákhoz tartozó számlá(k)ról, illetve az e-mailes beállításait hírek, ajánlatok és információk fogadásáról részünkről vagy partnereinktől. Továbbá, ha az interneten keresztül bonyolít le foglalást, Jutalomfoglalásokat is beleértve, vagy vásárol Hilton Honors-pontokat, további konkrét számlainformációkat igényelhetünk, például vállalati számlaszámot, csoportos vagy egyezményes kódot, az utazási ügynök számát vagy AAA-számot. Ha hirdetéseinken keresztül vagy valamelyik ingatlanunkon igényel egy fizetési kártyát vagy más számlát egyik partnerünktől, lehetősége van arra, hogy automatikusan hozzáadja ezt az információt a Hilton Honors profilja részeként.
 • Felmérések: A fogyasztói felmérésekben demográfiai adatokat vagy egyéb személyes információkat kérhetünk.
 • Ingatlanon belül adatgyűjtés:  A helyi törvények megkövetelhetik, hogy további személyes adatokat gyűjtsünk a regisztráció vagy a bejelentkezés során. Emellett használhatunk zárt láncú televíziós hálózatot és egyéb biztonsági intézkedéseket ingatlanjainkban, amelyek képeket készíthetnek vagy rögzíthetnek a vendégekről, látogatókról, illetve adatokat az Ön ingatlanjainkon belüli tartózkodásáról (kulcskártyák és egyéb technológiák használatával). Emellett zárt láncú televíziós hálózatot és egyéb hangrögzítő vagy videó technológiákat is alkalmazhatunk személyzetünk, vendégeink és látogatóink védelme érdekében, ha a törvény ezt engedélyezi. Helyszíni szolgáltatásokkal kapcsolatban is gyűjthetünk személyes adatokat, például portaszolgáltatások, egészségügyi klubok, gyógyfürdők, programok, gyermekfelügyeleti szolgáltatások igénybe vételekor, illetve felszerelés kölcsönzésekor, továbbá a Hilton Honors alkalmazás Digital Key funkció használatakor (ahol elérhető).
 • Eseményprofilok:  Ha eseményt tervez nálunk, összegyűjtjük a találkozó vagy esemény adatait, az esemény dátumát, a vendégek számát, a vendégszobák adatait, és a céges rendezvények esetén az Ön szervezetével kapcsolatos adatokat (név, éves költségvetés, szponzorált események száma évente). Emellett az Ön csoportjában vagy az eseményén résztvevő vendégekről is gyűjtünk adatokat. Ha csoport tagjaként látogat meg bennünket, a csoport által megadott személyes adataink lehetnek Önről, aminek következtében értékesíthetünk Önnek a csoportban való tartózkodása vagy az eseményen való részvételekor, az Ön igényeinek megfelelően, a törvény által engedélyezett módon. Amennyiben egy esemény keretében látogat meg bennünket, személyes adatokat oszthatunk meg Önről a rendezvény tervezőivel, a törvény által engedélyezett módon. Amennyiben Ön az esemény tervezője, adatokat oszthatunk meg az Ön eseményéről külső szolgáltatókkal, akik a rendezvénnyel kapcsolatban szolgáltatásokat nyújthatnak Önnek, a törvény által engedélyezett módon.
 • Közösségi média: Ha úgy dönt, hogy részt vesz a Hilton által szponzorált közösségi média tevékenységekben vagy programokon, az Ön közösségi médián belül megadott beállításainak megfelelően bizonyos információkat kérhetünk le a közösségi média profiljáról, például a tartózkodási helyét, check-in és egyéb tevékenységeit, érdeklődési körét, állapotfrissítéseit és barátainak listáját. Azt is lehetővé tesszük, hogy részt vegyen fényképversenyeken, mint például a nálunk töltött tartózkodásáról, amit szavazatok, közös akciók vagy más akciók érdekében megoszthat kapcsolataival a közösségi médián.
 • Ossza meg egy baráttal:  Időről-időre olyan funkciót ajánlhatunk, amely lehetővé teszi Önnek, hogy elektronikus képeslapot küldjön vagy üzenetet osszon meg egy baráttal akár az interneten keresztül, akár önálló kioszknál vagy mobilon. Ha él a felkínált lehetőséggel, akkor meg kell adnia a címzett nevét és email címét, valamint be kell írnia a megfelelő helyre a küldeni kívánt szöveges üzenetet, esetleg előre elkészített üzenetsablont küldhet. A funkció használatával kijelenti, hogy jogosult a címzett nevét és email címét erre a célra használni és velünk megosztani.
 • Franchise és tulajdonosi lehetőségek:  Ha bővebb információkat szeretne megtudni a franchise vagy tulajdonosi lehetőségekről, információt gyűjthetünk Önről annak érdekében, hogy felmérjük a franchise vagy a tulajdonosi alkalmasságát. Összevethetjük az Ön által megadott adatokat a harmadik felektől szerzett adatokkal, mint például a hitelinformációs ügynökségektől és állami nyilvántartási adatbázisokból. Ezt az információt a potenciális franchise és a tulajdonosok felmérésére használjuk.
 • Foglalkoztatási kérelmek:  Ha az interneten kíván a Hilton valamely állására jelentkezni, akkor szíveskedjék elolvasni az Álláspályázat titkossági tájékoztatót.
 • WMBE szállítók:  Ha az Ön amerikai bejegyzésű cége női/kisebbségi vállalkozás, és részt kíván venni a Hilton Szállítói Sokszínűség programjában, kérjük, töltse ki a Szállító sokszínűségi profilhoz tartozó online jelentkezési lapot. Jelentkezéskor adatokat kérünk a cégéről és annak vezetőiről, beleértve az igazgató nevét, címét, e-mail címét, etnikai hovatartozását, a kapcsolattartó személy nevét és e-mail-címét, a társaság adóazonosító számát és jogi struktúráját, valamint a nők/kisebbséghez tartozók foglalkoztatására vonatkozó tanúsítványt.
 • Szállodai Wi-Fi szolgáltatás: Amikor Wi-Fi szolgáltatást használ szállodáinkban, a hozzáféréshez és a hitelesítéshez Ön által megadott személyes adatokat vállalatunk vagy külső felek gyűjthetik (ilyenek például a hitelesítő átjárót biztosító partnerek és a Wi-Fi szolgáltatók), hogy lehetővé tegyék Önnek a Wi-Fi szolgáltatás használatát; a regisztrációs adatok megjegyzéséhez; műszaki támogatás céljából; valamint a szolgáltatás tökéletesítéséhez és elemzéshez. A gyűjtött személyes adatok magukban foglalhatják a nevet, a szobaszámot és a készülékadatokat (beleértve az operációs rendszert/verziót, a hardvermodellt és az egyedi készülékazonosítókat, mint pl. MAC-cím). Az Ön beleegyezésének hiányában a folyamat során gyűjtött személyes adatokat nem használják fel direktmarketinges célokra. Egyes országokban a helyi törvények előírhatják, hogy a folyamat során gyűjtött személyes adatokat meg kell osztani az állami hatóságokkal.

Az Öntől közvetlenül begyűjtött információkon kívül az Ön által részünkre megadott vagy más beérkező adatok alapján egyéb adatokra is következtethetünk Önnel kapcsolatban.

Vissza az elejére

Személyes adatok, amelyeket harmadik felektől gyűjtünk be

Harmadik felektől is gyűjthetünk adatokat, beleértve légitársaság, hitelkártya és egyéb partnerektől szerzett adatokat, beleértve a Hilton Grand Vacations-t; a közösségi média oldalakról az adott oldalon Ön által végzett beállítások, például a közösségi média bejelentkezési programok szerint, illetve más olyan külső forrásokból szerzett adatokat, amelyek jogilag fel vannak hatalmazva az Ön adatainak velünk való megosztására. Ezeket az információkat (amelyeket hozzácsatolhatunk az Önről már a birtokunkban lévő információkhoz) kizárólag a jelen Nyilatkozatban leírt célokra használjuk fel.

Vissza az elejére

Hogyan használjuk fel az Önről gyűjtött személyes adatokat?

Számos módon használjuk az Ön személyes adatait – például abból a célból, hogy nyújtani tudjuk és személyre szabjuk a Hiltontól Ön által kért és elvárt szolgáltatásokat, az elvárt szintű vendéglátást kínáljuk Önnek a szobákban és a teljes ingatlanon, kezeljük a Hilton Honors programot, direkt marketing és értékesítési promóciókat szervezzünk, valamint az alábbiakban részletesebben leírt módokon. Beszerezzük az Ön hozzájárulását az adatai kezelését megelőzően, ha ezt az alkalmazandó jogszabályok előírják.

Bizonyos adatokat kötelesek vagyunk gyűjteni, beleértve az Ön nevét, címét, fizetési adatait és – bizonyos országokban – utazási dokumentumainak adatait a foglalása feldolgozása céljából. Ha nem adja meg ezeket az adatokat, nem fogjuk tudni feldolgozni foglalását.

 • Hilton Honors tagok: Ha Ön Hilton Honors tag, akkor a Hilton Honors Worldwide LLC – a Hilton egyik leányvállalata – használja az Ön adatait abból a célból, hogy a Hilton Honors hűségprogramot kezelje, személyre szabott élményt nyújtson összes szolgáltatásunk és alkalmazásunk során, illetve a Hilton Honors App és a Digital Key funkció kapcsán (amennyiben rendelkezésre áll). A Hilton Honors Worldwide LLC és a Hilton Domestic Operating Company Inc. – a Hilton egyik leányvállalata – szintén felhasználja az Ön adatait abból a célból, hogy különböző Hilton szolgáltatásokkal kapcsolatos híreket, promóciós és tranzakciós anyagokat közöljön Önnel, személyre szabott hirdetést és tartalmat továbbítson Önnek interneten, e-mailen, mobilon, illetve hirdetéseket jelenítsen meg a honlapunkon, alkalmazásainkon és ügyfélszolgálati központunkon keresztül, az Ön által kifejezett bármely kommunikációs preferenciával összhangban.
 • Szolgáltatás kezelése: Felhasználjuk személyes adatait annak érdekében, hogy irányítsuk a programot, amelyben részt vesz, beleértve az Ön hozzáférését a fiók információihoz, mint például a jutalmak és kínálatok, amelyekre Ön jogosult; teljesítsük a szolgáltatásokat, melyek részét képezik az ilyen programoknak; annak érdekében, hogy biztosítsuk a közvetlen kommunikációt a Hilton márkaportfolióba tartozó ingatlanok között, valamint a Hilton márkaportfólióba tartozó ingatlanok és Ön között; és a gyűjtés megkönnyítése végett.
 • Találkozó- és rendezvénytervezés: A személyes adatait találkozókról és rendezvényekről az Ön számára nyújtott tájékoztatásra is felhasználjuk.
 • Marketing és kommunikáció: Amely esetben a törvény engedélyezi, felhasználhatjuk személyes adatait, hogy hírleveleket, akciókat és különleges akciókat, illetve egyéb marketing üzeneteket juttassunk el Önhöz az Ön által meghatározott kommunikációs csatornán keresztül. Felhasználhatjuk személyes adatait annak érdekében, hogy a tartózkodása alatti üzeneteket, fiókfigyelmeztetéseket és foglalás visszaigazolásokat közvetítsünk; hogy marketing üzeneteket küldjünk; és felméréseket végezzünk, nyereményjátékok, sorsolások, és egyéb versenyek rendezzünk. Folytathatjuk ezen kommunikációt e-mailen, postai levelezésen, online reklámon, közösségi médián, telefonon, szöveges üzeneten (így SMS és MMS), push értesítéseken, az alkalmazáson belüli üzenetküldő- és egyéb eszközökön keresztül (beleértve az ingatlani üzenetközvetítést, mint a szobai televízió). Az Ön hozzájárulásával ugyanakkor a közösségi médiaszolgáltatásokon felhasználó által létrehozott tartalmat (például fotók) is használhatunk annak érdekében, hogy hirdetéseket tüntessünk fel honlapunkon és alkalmazásunkon. Ugyanakkor adatokat gyűjtünk fizetési kártyájáról, amelyhez hozzá lehet csatolni a személyes adatokat és a Hilton vagy üzleti partnerei felhasználhatják, hogy felismerjék, milyen típusú kártyája van, mint például azt, hogy ez egy Hilton márkajelzésű kártya és/vagy a kártya bankhálózatát, és célzott marketing üzeneteket közöljenek és/vagy küldjenek a fizetési mód alapján, az Ön által meghatározott kommunikációs csatornán keresztül. Ugyanakkor társulhatunk harmadik felekkel, hogy megtudjuk, hogy a látogató rendelkezik-e a kártyájához kapcsolódó pénz visszafizetési ajánlattal annak érdekében, hogy olyan hirdetéseket nyújtsunk a látogatónak, amelyek elmagyarázzák, hogyan használhatja ki ezt az ajánlatot a Hilton márkaportfoliójába tartozó szállodákban való tartózkodás által.
 • Szolgáltatások javítása: Ezeket az információkat a Hilton szolgáltatásainak javítására is felhasználhatjuk, hogy biztosítsuk az oldalunkon elérhető információk, termékek és szolgáltatások tartalmasságát. Felhasználjuk személyes adatait annak érdekében, hogy az elvárt vendéglátást nyújtsuk az Ön számára a szobában és az ingatlan teljes területén. Ez magában foglalhatja az Ön számára a lehetőséget, hogy ellenőrizze a szobai technológiát honlapunkon, vagy személyes eszközén található alkalmazásunkon keresztül.
 • eFolio program: Hozzáadhatjuk Önt az eFolio programhoz, és használhatjuk e-mail-címét, hogy elküldjük a szállodai számlát e-mailben. Az Ön felelőssége, hogy meggyőződjön, hogy a megfelelő (és preferált) e-mail-címet tároljuk. Amennyiben más személy részére végez foglalást és a saját e-mail-címét használja, a személy eFolio-ját az Ön e-mail címére küldjük.
 • Adatok helyessége, elemzések és testreszabás: Összesíthetjük az Ön személyes adatait harmadik felektől származó adatokkal, az adatok naprakész tárolása és elemzések céljából. Harmadik felektől származó információkra támaszkodhatunk annak érdekében, hogy jobb, személyre szabottabb szolgáltatást nyújtsunk. Például, ha csatlakoztatja a közösségi média szolgáltatásait vagy egyéb fiókjait a szolgáltatásainkhoz, felhasználhatjuk ezt az információkat, hogy személyesebbé tegyük tapasztalatait, illetve megosszuk és felhasználjuk azokat a nyilatkozatban megfogalmazott bármilyen más módon.

Vissza az elejére

Milyen személyes adatokat osztunk meg?

Annak érdekében, hogy az elvárt vendéglátást, és a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthassuk Önnek, megoszthatjuk az Ön személyes adatait a Hilton Worldwide márkaportfolió tagjaival, szolgáltatókkal és harmadik felekkel, az alábbiak szerint:

 • Hilton márkaportfólió, beleértve a franchise szállodákat, irányított szállodákat, időben megosztott használatú és osztott tulajdonú üdülőket:  Személyes adatait megoszthatjuk a Hilton márkaportfólió szállodáival, beleértve Hilton Grand Vacations, a franchise szállodák tulajdonosaival és üzemeltetőivel, az általunk irányított, de a tulajdonunkat nem képező hotelek, illetve az időben megosztott vagy osztott tulajdonú üdülőhelyek tulajdonosaival, annak érdekében, hogy a kívánt színvonalon nyújthassunk Önnek szolgáltatásokat. Ezenkívül, amikor átadjuk egy általunk irányított szálloda kezelését harmadik félnek, vagy megszüntetünk egy franchise kapcsolatot, korlátozott információt nyújthatunk a szálloda múltbeli vagy jövőbeli vendégeiről a szálloda tulajdonosának.
 • Elektronikus számlázási program:  Ha kap egy eFolio-t e-mailben (a fentiekben tárgyalt), a termékekről és szolgáltatásokról szóló részletezett összefoglalót megosztjuk a bankkártya kiállítójával, ugyanakkor ha részt vesz egy vállalati számlázási programban és használja a vállalati kártyát használja, a bankkártya-szolgáltató megoszthatja az összefoglalót a munkáltatójával. Továbbá, ha részt vesz egy speciális árprogramban, megoszthatjuk a használt Hilton Honors számok listáját a program szervezőjével, aki a speciális árprogramot nyújtotta az Ön számára. A munkáltatója, az adott fizetési kártya szolgáltatója és a kártyakibocsátó adatvédelmi politikái lépnek érvénybe, ha már átadtuk az adatokat.
 • Csoportos események és találkozók:  Ha a Hiltont egy csoportos esemény vagy találkozó keretein belül látogatja meg, a találkozó- és rendezvényszervezés céljából gyűjtött információkat megoszthatjuk a találkozók és rendezvények szervezőivel, valamint adott esetben a vendégekkel, akik az ülést vagy az eseményt megszervezik, illetve részt vesznek azon.
 • Üzleti partnerek:  Partnerkapcsolatba léphetünk más vállalatokkal, hogy termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk az Ön számára az ingatlanjainkon szerzett tapasztalatok alapján, és ennek értelmében, megoszthatjuk adatait a partnereinkkel. Segíthetünk például, hogy autót kölcsönözzön az üzleti partnerünktől, vagy egyéb szolgáltatásokat vegyen igénybe, és e célból megoszthatjuk személyes adatait az üzleti partnerünkkel. Ha Ön Hilton Honors tag, előfordulhat, hogy megosztjuk az Ön személyes adatait üzleti partnereinkkel annak érdekében, hogy jóváírjuk Önnek a Hilton Honors programban való részvétel során szerzett kilométereket és egyéb előnyöket. Ugyanakkor megoszthatjuk személyes adatait, mint például e-mail-címét vállalati utazási partnereinkkel, hogy megfelelően értékeljék az utazási politikai megfelelést, vagy speciális díjcsomagokban való rézvételt, vagy részt vegyenek közös marketing akciókban vállalati utazási partnereinkkel. Külső felekkel, például légitársaságokkal és kártyafizetési partnerekkel is megoszthatunk személyes adatokat, lehetővé téve számunkra és partnereink számára, hogy közös és lehetséges ügyfeleink számára hirdetéseket közvetítsünk. Vállalatunknak és partnereinknek lehetőségük van relevánsabb ajánlatokat továbbítani az Ön számára, az általunk megosztott, tapasztalatain alapuló adatok alapján, illetve a Hilton Honors fiókja adatai alapján. Emellett, lehetővé tehetjük harmadik felek számára, hogy felismerjék, amikor meglátogatja a partner honlapján vagy alkalmazását, vagy, hogy felismerjék Önt, mint egyik ügyfelüket, amikor a Hilton honlapját vagy alkalmazásait látogatja, annak érdekében, hogy relevánsabb ajánlatokat nyújtsunk az Ön számára. Megoszthatjuk e-mail címének kivonatolt változatát harmadik felekkel, akiknek biztonsági intézkedéseket állnak rendelkezésükre, azért, hogy összehasonlítsák saját e-mail-címeik kivonatolt változatát és, hogy online és e-mail hirdetéseket küldjenek Önnek a mi nevünkben.
 • Reklámok társtámogatói:  Az is előfordulhat, hogy más vállalatokkal közösen támogatunk egyes promóciókat, nyereményjátékokat, sorsolásokat, versenyeket és vetélkedőket, avagy más cégek által biztosított díjakat osztunk ki nyereményjátékok és versenyek keretében. Ha részt vesz egy ilyen nyereményjátékban vagy versenyen, előfordulhat, hogy megosztjuk az adatait a támogató partnerrel.
 • Helyszíni szolgáltatások: Személyes adatait megoszthatjuk helyszíni szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatókkal, például portaszolgálatok, Wi-Fi szolgáltatók, spa kezelések, golfozási lehetőségek vagy vendéglátói szolgálatok biztosítása érdekében.
 • Szolgáltatók:  Harmadik felekre támaszkodunk, hogy szolgáltatásokat és termékeket nyújtsunk az Ön számára, és, adott esetben, megoszthatjuk személyes adatait velük. Szolgáltatóinkat általában szerződés kötelezi az Ön adatai védelmére, és más célra nem használhatják az Ön személyes adatait, kivéve, ha a törvény kötelezi. Csalásfelderítő szolgáltatóink a csalásfelderítésekhez azonban használhatják, de nem oszthatják meg az Ön személyes adatait. Harmadik feleket használhatunk annak érdekében, hogy híreket, promóciós és tranzakciós anyagokat juttassunk el Önhöz a nevünkben, beleértve a személyre szabott online és mobil hirdetéseket, az Ön igényeinek és az alkalmazandó törvényeknek megfelelően. Bővebb információkért tekintse meg a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkat. A Hilton csak olyan felekkel fog együtt dolgozni, akik lehetőséget nyújtanak az ilyen reklámokról való leiratkozáshoz. Megoszthatjuk az Ön adatait szolgáltatókkal azért, hogy lehetőséget nyújtsunk Önnek, hogy helyiségek, aktivitások és vendéglők kiválasztása által útitervet hozzon létre olyan listákról, melyeket az Ön beállításai és harmadik felektől származó adatok alapján személyre szabtunk.
 • Üzleti tranzakciók:  Az üzleti tevékenységünk fejlesztése során előfordulhat, hogy eladunk, vásárolunk, átszervezünk vagy átalakítunk egyes vállalkozásokat és erőforrásokat, vagy megszűnik tulajdonosi vagy franchise viszonyunk olyan szállodával, mely jelen pillanatban a portfólió része. Ilyen esetekben a Hilton átadhatja, értékesítheti vagy hozzárendelheti az információkat egy vagy több, az ezekhez az üzleti tranzakciókhoz köthető társult vagy nem társult harmadik félhez, beleértve a korlátozás nélküli, a nem személyes jellegű és a személyes adatokat (lásd alább). A helyi törvények keretein belül, értesíteni fogjuk a személyes adatok harmadik fél felé történő átutalási szándékról, és a lemondási feltételekről.
 • Telemarketing:  Ha Hilton szállodában tartózkodik és Hilton Honors tag, az Ön telefonszámát megoszthatjuk a márka portfóliónkon belül, beleértve a Hilton Grand Vacations-t, telemarketing céljából, az Ön igényeinek és az alkalmazandó törvényeknek megfelelően. Megkaphatjuk az Ön telefonszámát partnereinktől vagy más forrásokból is, amelyet telemarketing célokra használhatunk.
 • Egyéb:  Ezenkívül a Hilton kiadhatja a személyes adatokat a következő esetekben: (I) a vonatkozó jogszabályoknak történő megfelelés érdekében, (ii) kormányzati vizsgálatok során, illetve az állami hatóságok kérésére, (iii) a hatályos jogi eljárásoknak való megfelelés érdekében, (iv) a Hilton és vendégei, munkavállalói, továbbá a lakosság és az oldalra látogatók jogainak, magánélethez való jogainak, biztonságának és tulajdonának védelme érdekében, (v) a rendelkezésre álló jogorvoslat lehetővé tételéhez vagy a károk korlátozásához, (vi) a weboldalaink használati feltételeinek és szabályzatának érvényesítése érdekében, valamint (vii) vészhelyzetben.

href="#toppage">Vissza az elejére

Egyéb adatok

A Hilton honlappal és alkalmazással való bármilyen interakció során más, Önt nem beazonosító adatokat gyűjtünk a honlap használatáról, a honlapon meglátogatott oldalakról, és a honlapon tett látogatások számáról. („Egyéb adatok”). Az általunk használt Egyéb adatokat, valamint a harmadik felektől kapott adatokat e-mailes, online (a honlapjainkon és egyéb honlapokon) és a mobil hirdetések eljuttatására használjuk. Emellett, lehetővé tehetjük harmadik felek számára, hogy felismerjék Önt, mint Hilton Honors tag, amikor meglátogatja a partner honlapján vagy alkalmazását, vagy, hogy felismerjék Önt, mint egyik ügyfelüket, amikor a Hilton honlapját vagy alkalmazásait látogatja, annak érdekében, hogy relevánsabb ajánlatokat nyújtsunk az Ön számára.

Az információgyűjtéshez „sütiket” vagy egyéb technológiákat (pl. „pixelcímkéket” „webjelzőket”, „tiszta GIF-eket”, az e-mailekben elhelyezett hivatkozásokat, JavaScripteket, Google vagy Apple eszközökhöz társított eszközazonosítókat, illetve hasonló technológiákat) használhatunk fel. Ha Ön bármikor szeretné eltávolítani, illetve blokkolni az eszközéről a sütiket, frissítheti a böngésző beállításait (a sütik eltávolításának, illetve blokkolásának módjához nézze meg a böngésző Súgó menüjét). A Hilton nem vállal felelősséget böngészőjének beállításaiért. Megfelelő és egyszerű utasításokat található a www.allaboutcookies.org oldalon arra vonatkozóan, hogyan kezelhet sütiket különböző típusú webböngészőkben. Megjegyzés az EGT és az Egyesült Királyság lakosai számára: Ha Ön Európában lakik, a sütikkel kapcsolatos preferenciáit a Sütibeállítások módosításával, a Sütik engedélyezésének kezelése lehetőség útján, amely a Sütik beállításai alatt található.

Többet is megtudhat az érdeklődési körön alapuló hirdetésekről, illetve a forgalmazóink és egyéb hirdetőink az Önnek szánt tartalom vagy hirdetés testre szabása céljából történő sütihasználatáról való leiratkozás módjáról a http://optout.networkadvertising.org/#!/ és http://www.aboutads.info/choices oldalon.

Jelenleg nem válaszolunk a webhelyek követését letiltó jelzésekre vagy más mechanizmusokra.  Bővebb információkért tekintse meg a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkat.

Emellett, felhasználhatjuk a begyűjtött és összesített, vagy harmadik felektől kapott névtelenített személyes adatokat annak érdekében, hogy jobban megértsük felhasználóinkat (például összesíthetünk személyes adatokat, hogy kiszámítsuk azoknak a felhasználóknak az arányát, akik egy adott telefon előhívó számmal rendelkeznek). Ebbe érthetők olyan demográfiai adatok, mint a születési idő, nem, és családi állapot, kikövetkeztetett kereskedelmi érdekek, mint például kedvenc termékek és hobbik, és egyéb adatok, melyeket harmadik felektől begyűjtünk.

Mivel az egyéb információk nem azonosítják be Önt, ezeket az információkat bármilyen célból nyilvánosságra hozhatjuk, ha ezt a törvény engedélyezi.  Bizonyos esetekben az egyéb információkat személyes adatokkal vonhatjuk össze. Ha bármilyen egyéb információt hozzárendelünk az Ön személyes adataihoz, az összetett adatot a jelen nyilatkozat értelmében személyes adatként fogjuk kezelni.

Vissza az elejére

Bizalmas adatok

A „bizalmas adat” fogalma az olyan adatokra vonatkozik, amelyek faji vagy etnikai származás, politikai nézet, vallási vagy filozófiai meggyőződés, kereskedelmi uniós tagság, egészségügyi állapot, szexuális élet vagy szexuális orientáltság, genetikai információ, büntetett előélet, valamint bármilyen biometrikus adat alapján egyedi azonosítás céljára használnak. Egyes országokban a mobiltelefonszámok, tartózkodási hellyel kapcsolatos adatok és az azonosító okmányokon feltüntetett adatok szintén érzékeny adatoknak minősülnek.

Általában nem gyűjtünk érzékeny adatokat, kivéve, ha azt Ön önkéntesen kéri, vagy ha kötelesek vagyunk arra az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozások következtében. Az Ön által megadott egészségügyi adatokat kizárólag az Ön igényeinek és szükségleteinek való jobb megfelelésre használhatjuk (például akadálymentesítés biztosítása).

Vissza az elejére

Gyermekektől származó bizalmas adatok

Hacsak a helyi törvények meg nem követelik, nem gyűjtünk személyes adatokat 18 évnél fiatalabb egyénektől. Kérjük a szülőket vagy gyámokat, hogy ne tegyék lehetővé a gyermekek számára személyes adatok küldését az Önök engedélye nélkül.

Vissza az elejére

Mobil- és helyfüggő szolgáltatások

Mobil alkalmazásokat biztosítunk, amelyek okostelefonra vagy mobil eszközre letölthetők. Ezek az alkalmazások számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyek a vásárlói élményt gyarapítják. Alkalmazásaink a szolgáltatások biztosításán túl személyes és egyéb adatokat gyűjthetnek, amelyeket a jelen nyilatkozattal összhangban használunk fel. Például, azért hogy foglaljon vagy módosítson egy tartózkodást, beleértve a jutalomi tartózkodást, bizonyos személyes adatokat megadására lesz szükség, mint például a Hilton Honors adatok, vagy, szükség esetén, más információk. Például a Hilton Honors alkalmazásunkon belüli digitális kulcsfunkció olyan információkat gyűjt Önről, amelyek már a birtokunkban vannak, például az Ön Hilton Honors számát és felhasználói azonosítóját, valamint olyan további információkat, mint például a kulcs használata. Az ügyfeleket egy hivatkozás segítségével a jelen nyilatkozathoz irányítjuk, mielőtt bármely alkalmazásunkat letöltenék.

Ha engedélyezi, hogy a mobil alkalmazásunk hozzáférjen a készüléke helymeghatározási információihoz, a mobil alkalmazásaink felhasználhatják a mobileszköz helymeghatározó rendszer (GPS) technológiáját és egyéb technológiát (mint például a vezeték nélküli adó néven ismert jeladót) annak érdekében, hogy a készüléke elhelyezkedésén alapuló felvilágosítást és ajánlatokat nyújtsanak. A jeladók lehetővé teszik számunkra, hogy információkat gyűjtsünk a helyzetéről a résztvevő szállodákban, a hatótávolságon belül található mobil eszközökkel történő kommunikáció alapján. Ezeket a helymeghatározási információkat felhasználhatjuk annak érdekében, hogy mérsékeljük az ingatlanon belüli tapasztalatát push értesítések és egyéb tartalmak továbbításával a mobil készülékére, navigációs segítség nyújtsunk, amint mozog a helyszínen, és tájékoztatást kínáljunk a termékekről, szolgáltatásokról vagy tevékenységekről, melyekről úgy hisszük érdekesek lehetnek az Ön számára. Megoszthatjuk ezeket az adatokat harmadik felekkel, beleértve üzleti partnereket és a szolgáltatókat, azért, hogy olyan ajánlatokról és szolgáltatásokról továbbítsanak tájékoztatást, amelyek érdekesek lehetnek az Ön számára. Megelőzheti vagy korlátozhatja a helyadatok gyűjtését a Hilton Honors alkalmazás beállításainak, vagy készüléke beállításainak módosításával.

Bizonyos ingatlanjaink esetében egy „virtuális portaszolgálatot” teszünk elérhetővé, amely előre betölthető a Hilton tulajdonában lévő minden eszközön, de akár a web-képes mobilkészülékén is, vagy rendelkezésre áll a Hilton Honors App részeként. Ezen alkalmazások segítségével szolgáltatásokat rendelhet meg a szállodából, például a szobaszervizt és a parkolóinast; hozzáférhet a weboldalainkhoz; hozzáférhet harmadik fél weboldalaihoz, beleértve a helyi látnivalók és szociális média weboldalait; illetve szállást foglalhat. A szálloda hozzáfér az Ön személyes adataihoz (például a nevéhez, Hilton Honors fiókjához, azonosítószámához, a be- és kijelentkezés időpontjaihoz, és szobaszámhoz) a portaszolgálat biztosítása alatt. Ha SMS-ben küldött visszaigazolást kér, meg kell adnia a telefonszámát és a szolgáltatót. Kommunikálhatunk Önnel harmadik felek által biztosított digitális üzenetközvetítő alkalmazásokon keresztül is. Ha így teszünk, a szolgáltatók adatvédelmi irányelvei mérvadóak.

Ezen mobil és tartózkodási helyen alapuló szolgáltatások mindegyikét csak az alkalmazandó helyi jogszabályok által lehetővé tett mértékben kínáljuk.

Vissza az elejére

Harmadik fél weboldalaira mutató hivatkozások

Weblapunk és mobil alkalmazásaink harmadik felek honlapjaira mutató hivatkozásokat tartalmazhatnak. Felhívjuk figyelmét, hogy nem vagyunk felelősek a harmadik fél által gyűjtött adatok és információk felhasználásáért, karbantartásáért, megosztásáért vagy közzétételéért. Ha információkat ad meg harmadik fél webhelyein, az adott oldalak saját adatvédelmi szabályzatai és szolgáltatási feltételei érvényesek. Javasoljuk, hogy olvassa el ezeket az adatvédelmi szabályzatokat az adott honlapokon, mielőtt személyes adatokat tesz rajtuk közzé.

Hilton partnerszerződést köthet korlátozott számú internetes szolgáltatókkal, hogy biztosítsa az internet-hozzáférést a vendégek számára. Az ingatlanon történő internet használat az internet szolgáltató harmadik fél használati feltételei és adatvédelmi irányelvei alatt történik. Megtekintheti ezen feltételeket a bejelentkezési oldalon feltüntetett hivatkozások követésével, vagy az internet szolgáltató honlapján.

Vissza az elejére

A személyes adatok védelme

A Hilton az alábbi felelős intézkedéseket teszi: (I) megóvja a személyes adatokat a jogosulatlan gyűjtéstől, hozzáféréstől, nyilvánosságra hozataltól, módosítástól vagy megsemmisítéstől, valamint (ii) a személyes adatokat naprakész állapotban pontosan vezeti. A Hilton elkötelezett információbiztonsági szakemberekből álló erős nemzetközi csapatot alkalmaz, akik felelősek a Hilton biztonsági programjának megalkotásáért, frissítéséért és kezeléséért. A Hilton Globális Információbiztonsági csapata felelős – számos más dolog mellett – rendszereink figyelemmel kíséréséért a lehetséges behatolások ellen, a potenciális incidensekre való reagálásért, az ingatlan szintű információbiztonság támogatásáért, a Hilton által az adatok védelmére használt biztonsági ellenőrzési eszközök rendszeres felülvizsgálatáért és frissítéséért, valamint a Hilton információbiztonsági programjával kapcsolatos képzés tartásáért. A Hilton PCI megfelelőségi programot és IT megfelelőségi programot tart fenn. Ennek a megfelelőségi programnak az eredményeképpen audit jelentések születnek a Hilton belső IT ellenőrzési eszközei megfelelőségéről és hatékonyságáról, beleértve egy PCI megfelelőségi tanúsítványt, amelyet egy külső PCI Minősített Biztonsági Értékelő ír alá, illetve egy SSAE16/SOC1 jelentést, amely bizonyos számviteli és pénzügyi jelentéstételt támogató rendszerek fölötti általános IT ellenőrzési eszközökkel foglalkozik. Biztonsági incidens esetén a Hilton értesíti a szabályozó hatóságokat és/vagy fogyasztókat az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozások szerint.

Arra törekszünk, hogy azon kapcsolt vállalkozásainktól és szolgáltatóinktól, amelyekkel személyes adatokat osztunk meg, szintén megköveteljük, hogy észszerű erőfeszítést tegyenek az Önnel kapcsolatban megosztott személyes adatok bizalmas jellegének fenntartására. Az online tranzakciókhoz általunk használt felelős technológiai intézkedések védik az oldalunkon keresztül küldött személyes adatokat. Sajnos azonban nem létezik tökéletesen biztonságos megoldás az Interneten keresztül történő adatátvitelre.

A személyes adatai védelme érdekében ne küldje el bankkártyaszámát vagy egyéb bizalmas személyes adatokat nekünk e-mailben.

Nem fogjuk Önt mobiltelefonon vagy SMS-ben bizalmas személyes adatok vagy hitelkártyaadatok megerősítésére kérni. Csak abban az esetben kérünk telefonon keresztül bizalmas személyes adatokat vagy hitelkártya-adatokat, amikor szállást foglal vagy egy promóciós csomagot rendel meg. Nem fogjuk Öntől a Hilton Honors-fiók bejelentkezési adatait kérni. Ha ilyen kéréssel találkozik, soha ne küldjön rá választ. Ez esetben kérjük, értesítsen minket az ISC@hilton.com e-mail-címen.

Vissza az elejére

Személyes adatok nemzetközi átruházása

Globális vállalatként arra törekszünk, hogy a Hiltontól megszokott magas színvonalon nyújtsunk minden szolgáltatást az ügyfeleinknek, San Franciscótól Londonig és Tokióig. Ennek érdekében Önnek elfogadja, hogy megoszthatjuk az Ön személyes adatait a Hilton portfólió részét képező más tagokkal: külföldi szolgáltatókkal és harmadik felekkel. Amikor Ön egy Egyesült Államokon kívüli Hilton ingatlanban száll meg, az adott ingatlan adatkezelője továbbítja az Ön foglalására vonatkozó személyes adatokat az Egyesült Államokban található Hilton részére az adattovábbítási megállapodások szerint, ha az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozások előírják. Az adatkezelő egy helyi másolatot is fenntarthat az Ön személyes adataiból, ha az alkalmazandó jogszabályok vagy szabályozások előírják. Bár a különféle országok adatvédelmi jogszabályai eltérhetnek az Ön országában érvényesülőktől, megtesszük a szükséges lépéseket annak biztosítása érdekében, hogy az Ön személyes adatainak kezelése a jelen nyilatkozatban leírtak szerint és a jogszabályokkal összhangban történjen.

Vissza az elejére

A személyes adatok módosítása és elérése

Amennyiben Ön Hilton Honors tag, az Ön által a regisztrálás idején részünkre megadott információk bármikor elérhetők, megtekinthetők és módosíthatók a Hilton Honors profilba való bejelentkezés után.

A hatályos jogszabályok által előírt mértékben előfordulhat, hogy Ön kérheti tőlünk azt, hogy tájékoztassuk az általunk Önről tárolt személyes adatokról, visszavonhatja hozzájárulását bizonyos adatkezelési tevékenységekre és/vagy kérheti, hogy frissítsük, helyesbítsük, töröljük személyes adatait, illetve fejezzük be annak kezelését. Minden szükséges frissítést és módosítást elvégzünk az alkalmazandó jogszabályok által meghatározott időn belül és a jogszabályok által előírtak szerint. A jogszabályok által megengedett esetekben megfelelő díjat számítunk fel a kérésre történő válaszadás költségeinek fedezése érdekében Az ilyen kérések beküldése az adatalanyok jogaira vonatkozó kérésekkel foglalkozó portálon vagy írásban a DataProtectionOffice@hilton.comvagy a Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA címen lehetséges. A bizalmas adatainak védelme érdekében csak a regisztrált vagy más módon biztosított e-mail-címekre küldhetünk választ az ilyen kérésekre. Ne feledje, ilyen kérés esetén előfordulhat, hogy nem tudjuk a megszokott minőségben és változatosságban nyújtani szolgáltatásainkat az Ön számára.

Ezenkívül a fenti e-mail, illetve levelezési címen keresztül bizonyos esetekben a vonatkozó törvények alapján kérheti, hogy szüntessük be az Ön adatainak megosztását üzleti partnereinkkel, illetve azt is, hogy a Hilton szüntesse be az az Ön adatainak használatát. Arra törekszünk, hogy minden kérésnek a hatályos törvényeknek megfelelően, következetesen eleget tegyünk.

Vissza az elejére

Személyes adatok megtartása

A személyes adatokat a jelen nyilatkozatban körülírt célok teljesítéséhez szükséges ideig őrizzük meg, kivéve, ha a vonatkozó jogszabályok hosszabb megőrzési időt írnak elő vagy tesznek lehetővé. A gyűjtött személyes adatokat abból a célból őrizzük meg, hogy a tartózkodás befejezését követő hét éven keresztül teljesítsük a vendégek foglalásait. Más személyes adatokat rövidebb ideig őrzünk meg, ha lehetséges, és ha a jogszabályok lehetővé teszik.

Amilyen hamar csak lehetséges, megsemmisítjük az Ön személyes adatait, oly módon, hogy azokat ne lehessen vissza- és helyreállítani.

Ha a személyes adatok papír alapon állnak rendelkezésünkre, biztonságos módon semmisítjük meg őket, így például felaprítjuk vagy elégetjük a papír alapú dokumentumokat. Az elektronikus formában rendelkezésre álló adatokat pedig olyan technikával semmisítjük meg, hogy azokat biztosan ne lehessen később vissza- és helyreállítani.

Vissza az elejére

Választások – Marketinganyagok

Ha Ön megadta nekünk elérhetőségi adatait (levelezési cím, faxszám, e-mail-cím vagy telefonszám), előfordulhat, hogy az Ön által kifejezett preferenciáknak megfelelően és szükség esetén az Ön hozzájárulásával tájékoztatjuk Önt a termékeinkről és szolgáltatásainkról, vagy meghívjuk Önt az általunk szervezett eseményekre e-mailben, online hirdetésen keresztül, közösségi médiában, WeChat vagy WhatsApp útján, telefonon, szöveges üzenetben (SMS-ben vagy MMS-ben), push értesítéseken keresztül, alkalmazások értesítésein keresztül, postai levélben, ügyfélszolgálati telefonos központunkon keresztül, vagy egyéb úton (beleértve az ingatlanunkon történő üzenetközvetítést, például a szobában lévő televízió útján).

Amennyiben Hilton Honors tag, a tőlünk kapott kommunikációt megváltoztathatja online fiókjába bejelentkezve és az előfizetéseit kezelve, illetve írhat nekünk (e-mail-címének megadásával) a Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA címre vagy küldhet nekünk e-mailt a DataProtectionOffice@hilton.com címre.

Ha nem szeretne e-mailben marketinganyagokat kapni tőlünk, bármikor lejelentkezhet ezekről a tőlünk kapott e-mailben található leiratkozási funkció segítségével, vagy a következő hivatkozásra kattintva: https://secure.hilton.com/en/hhonors/optout/unsubscribe.jhtml?listid=0. A leiratkozási kérelem érvénybe lépése akár tíz munkanapot is igénybe vehet.

A szöveges üzenetekről történő leiratkozásért, mondja a hotel recepción, hogy nem tovább nem akar szöveges üzeneteket kapni a szálloda részéről vagy válaszon „STOP” üzenettel a kapott üzenetre.

Annak érdekében, hogy hozzáadjuk a Hilton belső nem hívandó listájához, küldj egy üzenetet a customer_privacy@hilton.com e-mail-címre.

Ellenőrizni, hogy a mobil alkalmazásunk küld push-értesítéseket a mobil eszköz értesítési beállításainak megváltoztatásával. Ha alkalmazáson belüli üzenetek küldését kezdjük, lehetővé tesszük azok szabályozását az alkalmazás beállításaiból. Bővebb információkért a sütikről, az érdeklődésen alapuló hirdetésről, és a technológia használatának módjaiért tekintse meg a Sütikre vonatkozó nyilatkozatunkat.

Külön értesítés a kaliforniai lakosok részére. Kaliforniai lakcímmel rendelkező egyéni felhasználóink tájékoztatást kérhetnek arról, hogy milyen formában szolgáltattuk ki a Hilton márkaportfólióban szereplő egyes típusú személyes adataikat harmadik félnek közvetlen marketing célokra. Az ilyen típusú kéréseket az alábbi címeken lehet benyújtani: CA_Privacy@Hilton.com vagy Hilton, Inc., 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA. A kérvény kézhezvételétől számított harminc napon belül egy listát küldünk a harmadik fél számára közvetlen marketing célokra elérhetővé tett személyes adatkategóriákról az aktuális dátumot közvetlenül megelőző naptári évre vonatkozóan. A lista tartalmazza a harmadik felek nevét és címét. Ezt a kérelmet legfeljebb évente egyszer lehet benyújtani. Fenntartjuk a jogot, hogy nem válaszolunk az ebben a bekezdésben megadott címtől eltérő címre küldött kérelmekre.

Amennyiben 18 éven aluli Kalifornia állambeli lakos, és regisztrált felhasználó bármely honlapon, ahol ezek az iránylevek szerepelnek, a kaliforniai üzleti és szakmai kód 22581 szakaszának értelmében kérheti és megszerezheti bármely nyilvánosan megosztott tartalma vagy információja eltávolítását. Ilyen kérelem érdekében, kérjük, küldjön egy részletes leírást a tartalomról és információról a CA_Privacy@Hilton.com e-mail-címre. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelem nem biztosítja a tartalom vagy megosztott információ teljes és átfogó eltávolítását, és hogy lehetnek olyan körülmények, amelyekben a törvény nem írja elő, vagy nem teszi lehetővé az eltávolítás, kérelem esetén sem.

Vissza az elejére

Nyilatkozatmódosítások

Időről időre módosíthatjuk a jelen nyilatkozatot. A jelen nyilatkozat módosítása esetén a honlapunkon található frissített nyilatkozatra mutató hivatkozást teszünk közzé, és amennyiben regisztrált bármely termékünkre vagy szolgáltatásunkra, a megjelölt kommunikációs csatornán keresztül is értesíthetjük. A nyilatkozat legutóbbi frissítésének idejét a link segítségével, a nyilatkozat tetején található dátumból ismerheti meg. A nyilatkozat bármely módosítása a frissített nyilatkozat honlapon történő közzétételével lép hatályba. A honlap, bármely termékek és szolgáltatások használatával, és/vagy a változtatásokat követő frissített Nyilatkozat elfogadásával hozzájárul a módosított nyilatkozat érvénybe lépéséhez.

Vissza az elejére

Kapcsolatfelvétel

Ha bármilyen kérdése merül fel a jelen nyilatkozattal vagy azzal kapcsolatban, hogy a Hilton hogyan kezeli az Ön személyes adatait, esetleg elégedettségét szeretné kifejezni vagy panaszt szeretne tenni, akkor forduljon hozzánk e-mailben a customer_privacy@hilton.com címen vagy postai levélben a Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA címen. 30 napon belül, vagy lehetőség szerint hamarabb is válaszolunk Önnek.

Vissza az elejére

A Hilton Worldwide titoktartási nyilatkozat módosításai

2018. novemberi átdolgozások:

 • A frissítés célja annak részletesebb bemutatása, hogy a Hilton hogyan osztja meg az adatokat a kiválasztott üzleti partnerekkel, valamint hogy bemutassa azon Hilton vállalatokat, amelyek bizonyos tevékenységek kapcsán adatkezelőként járnak el.
 • További információkat tartalmaz arról, hogyan gyűjtjük, dolgozzuk fel és oszthatjuk meg az adatokat a szállodai Wi-Fi szolgáltatás biztosításához.

2018. áprilisi átdolgozások:

 • Frissítettük, hogy részletesebb információt nyújtson arról, hogyan gyűjtjük, használjuk, osztjuk meg és védjük vendégeink személyes adatait.
 • A Hilton adatalanyok jogaira vonatkozó kérésekkel foglalkozó portáljára mutató hiperlinkeket adtunk hozzá vendégeink számára, amennyiben jogaikra vonatkozó egyéni kérelmet kívánnak tenni egyes országok jogai szerint.
 • Hozzáadtuk az „A” függeléket: „EGT lakosok személyes adatainak kezelésére vonatkozó további rendelkezések.” Az „A” függelék részletes információkat tartalmaz az Európai Parlament és a Tanács a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) szerint, melynek közismert neve „Általános adatvédelmi rendelet” (General Data Protection Regulation, GDPR).
 

„A” FÜGGELÉK

EGT LAKOSOK SZEMÉLYES ADATAINAK KEZELÉSÉRE

VONATKOZÓ TOVÁBBI RENDELKEZÉSEK

Az EGT területén lakó magánszemélyek számára ez a függelék bizonyos további információkat tartalmaz, amelyet a Hilton köteles Önnel ismertetni, valamint leír bizonyos jogokat, amelyekkel Ön rendelkezik a személyes adatai kezelésével kapcsolatban az alkalmazandó helyi jogszabályok szerint. Ez a függelék alkalmazandó, amennyiben ellentétbe kerülne a jelen nyilatkozat fő törzsében szereplő bármely rendelkezéssel.

Adatkezelő: az Ön személyes adatait kezelő Hilton jogi személyekről további információért kattintson ide.

Adatvédelmi Tisztviselő: a Hilton Adatvédelmi Tisztviselőjével felveheti a kapcsolatot e-mailben a DataProtectionOffice@Hilton.com címen, vagy a következő postacímen:

Attn: Data Protection Officer

7930 Jones Branch Drive

McLean, VA 22102 USA

Adatkezelés céljai és jogalapja: A Hilton az Ön személyes adatait a jelen nyilatkozat fő törzsében található 4. szakaszban (Hogyan használjuk fel az Önről gyűjtött személyes adatokat?) és az 5. szakaszban (Milyen személyes adatokat osztunk meg?) leírt célokból kezeli.

A Hilton adatkezelési tevékenységének jogalapjai közé tartozik az ilyen adatok feldolgozása a szerződéses kötelezettségeink teljesítése céljából, jogi kötelezettségeink teljesítése céljából, alkalmazottaink, vendégeink és mások biztonságának védelme céljából, jogszerű üzleti érdekeink céljából, valamint az Ön hozzájárulása alapján.

Az Ön személyes adatai kezelésének konkrét jogalapja azon a célon alapul, amelyre az ilyen adatokat megadták vagy gyűjtötték:

 • Részvétel a Hilton Honors programban: A Hilton Honors programban Ön által történő részvétellel kapcsolatban megszerzett adatokat az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunk alapján kezeljük, üzleti érdekeink előmozdítása céljából, beleértve a szolgáltatásaink és alkalmazásaink Ön által történő használatának személyre szabását, hírek és promóciós tételek kommunikálását, valamint személyre szabott hirdetés és tartalom nyújtását.
 • Felmérések: A felmérések kitöltése önkéntes – az ilyen felmérésekből szerzett adatokat az Ön hozzájárulása alapján és üzleti érdekeink előmozdítása céljából kezeljük, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését és az elemzéseket.
 • Ingatlanon belül adatgyűjtés:
  • Amikor Ön foglalást végez és amikor egyik szállodánkban megszáll, mi kezeljük az Ön nevét, címét, elérhetőségi adatait, valamint a tartózkodása részleteit (érkezés és elutazás napja és időpontja, járműadatok, Önnel utazó vagy tartózkodó más személyek adatai) az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunk alapján. Ezen adatokat üzleti érdekeink előmozdítása érdekében is kezeljük, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését, e-Folio programunk adminisztrálását, az elemzést és szolgáltatásaink testre szabását, a Globális adatvédelmi nyilatkozatunk 4. szakaszában (fent) leírtak szerint.
  • Bizonyos további személyes adatokat (mint például nemzeti azonosító okmány vagy útlevél adatai) gyűjtünk az ingatlanjainkon történő regisztráció/bejelentkezés során, amennyiben jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében szükséges.
  • Emellett zárt láncú televíziós hálózatot és egyéb biztonsági intézkedéseket használunk ingatlanjainkban, amelyek képeket készíthetnek vagy rögzíthetnek a vendégekről és látogatókról a nyilvános területeken, illetve (kulcskártyák és egyéb technológiák használatával) adatokat készíthetnek vagy rögzíthetnek az Ön ingatlanjainkon belüli tartózkodásáról személyzetünk, vendégeink és ingatlanjaink látogatói védelme érdekében.
  • Személyes adatokat kezelünk ingatlanjainkon nyújtott szolgáltatásainkkal kapcsolatban (mint például recepciós szolgáltatások, egészségklubok, gyógyfürdők, programok, gyermekfelügyeleti szolgáltatások, felszerelés kölcsönzése és digitális kulcs funkcionalitásunk) a szolgáltatások Önnek történő nyújtása érdekében, illetve üzleti érdekeink előmozdítása érdekében, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését, e-Folio programunk adminisztrálását, az elemzést és szolgáltatásaink testre szabását, a Globális adatvédelmi nyilatkozatunk 4. szakaszában (fent) leírtak szerint.
 • Eseményprofilok: Az Ön által meglátogatott eseménnyel kapcsolatban megszerzett személyes adatokat az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunk alapján és üzleti érdekeink előmozdítása céljából kezeljük, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését, az elemzést és szolgáltatásaink testre szabását, a Globális adatvédelmi nyilatkozatunk 4. szakaszában (fent) leírtak szerint.
 • Közösségi média: A Hilton által szponzorált közösségi média tevékenységekben és ajánlatokban való részvétel önkéntes – a közösségi médiában való részvétellel kapcsolatban megszerzett adatokat az Ön hozzájárulása alapján és kapcsolódó üzleti érdekeink előmozdítása céljából kezeljük, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését, az elemzést és szolgáltatásaink testre szabását, a Globális adatvédelmi nyilatkozatunk 4. szakaszában (fent) leírtak szerint.
 • Promóciók és sorsolások: A sorsolásokban, vetélkedőkben és más promóciós eseményekben való részvétel önkéntes – az ilyen részvételből szerzett adatokat az Ön hozzájárulása alapján és az események adminisztrálásához szükséges mértékben kezeljük. Bizonyos adatokat üzleti célból is felhasználunk, beleértve a marketinget, a szolgáltatások továbbfejlesztését, e-Folio programunk adminisztrálását, az elemzést és szolgáltatásaink testre szabását, a Globális adatvédelmi nyilatkozatunk 4. szakaszában (fent) leírtak szerint.
 • Közvetlen marketing: Az Ön személyes adatait arra is felhasználjuk, hogy marketingüzeneteket küldjünk Önnek az Ön hozzájárulása alapján. A közvetlen marketingkommunikációhoz adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ha felveszi velünk a kapcsolatot a customer_privacy@Hilton.com címen, vagy ha végrehajtja a marketingüzenetben található, leiratkozásra vonatkozó utasításokat, vagy ha bejelentkezik Hilton Honors fiókjába és frissíti kommunikációs preferenciáit.
 • Franchise és tulajdonosi lehetőségek: Ezeket az adatokat az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunk alapján és kapcsolódó üzleti érdekeink előmozdítása céljából kezeljük, beleértve a Hilton márka fenntartását és promócióját, valamint a Hilton márkaportfólióba tartozó ingatlanok közötti közvetlen kommunikáció elősegítését.
 • WMBE szállítók: A Hilton szállítói sokszínűségi programban való részvétel önkéntes – ezeket az adatokat az Ön hozzájárulása alapján és kapcsolódó üzleti érdekeink előmozdítása céljából kezeljük, beleértve sokszínűségi programunk fenntartását és továbbfejlesztését.

Megőrzés: Az Önnel kapcsolatos személyes adatokat azon cél eléréséhez szükséges ideig őrizzük meg, amelyre az ilyen adatot gyűjtöttük, általában a szerződéses kapcsolat időtartamára, illetve azt követően olyan időszakra, amelyet a vonatkozó jogszabályok előírnak vagy lehetővé tesznek. Megőrzési szabályzataink az alkalmazandó elévülési időszakokat és a jogi követelményeket tükrözik.

Adatalanyok jogai: Az EGT lakosai a következő jogokkal rendelkeznek:

Hozzáférésre, helyesbítésre és törlésre vonatkozó kérelmek: Ön jogosult a következőre:

 • megkérhet minket annak visszaigazolására, hogy kezeljük-e az Ön személyes adatait
 • felvilágosítást kaphat arról, hogy hogyan kezeljük az Ön személyes adatait
 • másolatot kaphat személyes adatairól
 • kérheti, hogy frissítsük vagy helyesbítsük személyes adatait
 • kérheti, hogy töröljük személyes adatait bizonyos körülmények között

Adatkezelés elleni tiltakozás joga: Ön jogosult kérni, hogy a Hilton fejezze be az Ön személyes adatainak kezelését:

 • marketingtevékenységek céljára, beleértve a profilozást
 • statisztikai célokra
 • ha az ilyen adatkezelés jogszerű üzleti érdekeinken alapul, kivéve, ha kötelező jogi alapot tudunk felmutatni az ilyen adatkezeléshez, vagy jogi igény megalapozása, gyakorlása vagy kivédése céljából kell kezelnünk az Ön személyes adatait

Adatkezelés korlátozásának joga: Ön jogosult kérni, hogy a Hilton korlátozza az Ön személyes adatainak kezelését:

 • miközben a Hilton éppen az Ön személyes adatainak frissítésére vagy helyesbítésére vonatkozó kérését értékeli vagy a válaszadási folyamat közepén tart
 • ha az ilyen adatkezelés jogszerűtlen és Ön nem kívánja, hogy a Hilton törölje az Ön adatait
 • ha a Hiltonnak már nincs szüksége az adatokra, de Ön szeretné, ha megőriznénk az adatokat egy jogi igény megalapozása, gyakorlása vagy kivédése céljából
 • ha Ön olyan adatkezelés elleni tiltakozást küldött be, amely jogszerű üzleti érdekeinken alapul, amíg választ adunk az ilyen kérésre

Ha korlátozzuk az Ön adatainak kezelését az Ön kérése alapján, értesítjük Önt, mielőtt ismét elkezdenénk ilyen adatkezelést.

Adathordozhatósági kérések: Ön jogosult kérni, hogy bocsássuk az Ön vagy az Ön által kijelölt harmadik fél rendelkezésére bizonyos személyes adatait valamely szokásosan használt, géppel olvasható formátumban. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy az adathordozhatósági jogok csak olyan személyes adatokra vonatkoznak, amelyeket közvetlenül Öntől szereztünk, és csak olyan esetben, ha az adatkezelésünk hozzájáruláson vagy szerződés teljesítését alapul.

Kérések beküldése: kéréseit beküldheti az adatalanyok jogaira vonatkozó kérésekkel foglalkozó portálon vagy írásban a DataProtectionOffice@hilton.com címre, illetve a Hilton Data Protection Officer, 7930 Jones Branch Drive, McLean, VA 22102, USA címre. Személyes adatait frissítheti is a jelen Globális adatvédelmi nyilatkozat fő törzsében található 12. szakaszban (A személyes adatok módosítása és elérése) leírtak szerint.

Minden ilyen kérésre a kérés általunk történő kézhez vételét követő 30 napon belül válaszolunk, kivéve ha különleges körülmények állnak fenn, mely esetben legfeljebb 60 nap alatt válaszolunk. Tájékoztatjuk Önt, ha úgy véljük, hogy a válaszadás 30 napnál többet fog igénybe venni. Felhívjuk azonban a figyelmét, hogy bizonyos személyes adatok mentesek lehetnek az ilyen jogok alól az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok alapján. Továbbá bármely kérésre csak akkor válaszolunk, ha megfelelő módon ellenőrizni tudjuk a kérelmező azonosságát. Az adatok Ön által ezt követően kért másolataiért észszerű díjat számíthatunk fel.

Ha aggályai merülnek fel adatvédelmi gyakorlatainkkal vagy az Ön jogainak gyakorlásával kapcsolatban, kapcsolatba léphet a Hiltonnal a DataProtectionOffice@Hilton.com címen, vagy az Ön lakóhelye szerinti tagállam felügyelő hatóságával.

Hozzájárulás visszavonásának joga: Joga van visszavonni hozzájárulását bármely adatkezelésre vonatkozóan, amelyet kizárólag az Ön hozzájárulása alapján végzünk (mint például közvetlen marketing anyagok küldése az Ön személyes e-mail-címére). A marketingtevékenységekhez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ha végrehajtja a bármelyik marketingüzenetben található utasításokat, vagy felveszi velünk a kapcsolatot a customer_privacy@hilton.com címen. Bármely más tevékenység esetében, amelyhez korábban hozzájárult, felveheti velünk a kapcsolatot a DataProtectionOffice@hilton.com címen ezen hozzájárulás visszavonása érdekében.

Szegmentáció (profilozás néven is ismert) és automatizált döntéshozatal: A személyes adatokat arra is felhasználjuk, hogy a fogyasztók nagy csoportjait fogyasztói alcsoportokba (azaz szegmensekbe) osszuk bizonyos közös jellemzőik, mint például földrajzi hely, viselkedés vagy demográfiai jellemzők alapján.

Az Ön hozzájárulása alapján automatizált – azaz emberi beavatkozás nélkül zajló – döntéseket hozunk a szegmentáció és/vagy az Ön konkrét személyes adatai alapján arra vonatkozóan, hogy bizonyos előnyöket kínáljunk Önnek (mint például kedvezményes szobaárak vagy más különleges ajánlatok az Ön földrajzi helye, viselkedése vagy demográfiai jellemzői alapján). Például ha Ön gyakran utazik hétköznap franciaországi szállodákba, a francia Hilton szállodákba érvényes különleges ajánlatokat küldhetünk Önnek.

Nemzetközi adattovábbítások: Az általunk Önnel kapcsolatban a jelen nyilatkozatban leírt célokból gyűjtött adatokat olyan országokba továbbíthatjuk, amelyek az Európai Bizottság megállapításai szerint nem nyújtanak megfelelő védelmet. Így különösen az Ön személyes adatait az Egyesült Államokba továbbítjuk.

A személyes adatok kapcsolt vállalkozásaink között történő továbbítása során megfelelő biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, és ahol szükséges, ilyen célból bevezettük az Európai Unió adatkezelők közötti standard szerződési feltételeit, vagy más hasonló biztonsági intézkedéseket. Ezen szerződési feltételek másolatának igénylése vagy az átadásokról további információ kérése érdekében küldje el kérelmét a privacy@hilton.com címre.